Istoria secretă a proiectului Venona: Cum FBI a destrămat spionajul sovietic din timpul Războiului Rece

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, FBI a dezvăluit o pagină fascinantă din istoria sa – proiectul Venona.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Sursă fotografie: FBI – FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION

Această inițiativă, ținută sub cheie și protejată de confidențialitatea sa extremă, a fost păstrată în secret timp de decenii. Între anii 1943 și 1980, spionii sovietici au folosit containere goale pentru a transmite mesaje microfilmate secrete către Moscova.

Agenții FBI au folosit o combinație de investigație meticuloasă și tehnologie de vârf pentru a dezvălui spionajul din timpul Războiului Rece. Proiectul Venona a reprezentat un moment de cotitură în lupta împotriva spionajului, ajutând la identificarea a peste 350 de agenți sovietici.

FBI este cunoscut pentru contribuția sa la dezvăluirea și combaterea amenințărilor la adresa securității naționale, iar proiectul Venona rămâne unul dintre cele mai remarcabile eforturi ale agenției în acest sens.

Ne exprimăm recunoștința față de FBI pentru că ne-au oferit o perspectivă fascinantă asupra istoriei spionajului cu proiectul Venona. Colaborarea lor în furnizarea informațiilor esențiale despre acest proiect a fost crucială pentru înțelegerea mai profundă a eforturilor lor de protejare a securității naționale.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.