În Arena

Dragă cititorule,
Am decis să numesc acest spațiu „În arena”, în onoarea discursului iconic ținut de Theodore Roosevelt la Paris, pe 23 aprilie 1910. În ceea ce mă privește, unul dintre cele mai mari discursuri ținute vreodată, poate cel mai mare din toate timpurile. (Eng. “GOAT”).

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Mark Isaacson

În viitor, vom explora probleme precum guvernarea în timpurile noastre, evenimentele politice inclusiv alegerile din România și Statele Unite, relațiile așa cum sunt și ar trebui să fie între aliați și adversari, evenimente mondiale, economie, război, pace, probleme și soluții – toate în timpul potrivit.

Intenționez să abordez orice problemă, în orice moment, cu speranța de a realiza imposibilul, adică de a arăta leacul rațional pentru ceea ce afectează condiția umană.

Pentru că sunt o specie pe cale de dispariție, un centrist într-o lume plină de extreme.Mulțumit nici de stânga, nici de dreapta, trădat de lideri slabi și disfuncționali, înconjurat din toate părțile de forțe relevante rele, forțat să văd eșecul bazat pe intenție și incompetență.

Visez la ceva mai bun, visez la o lume plină de intenția de a face bine, pentru simplul motiv că este corect să facem asta.

De asemenea, sunt un american care încă vede sensul din spatele analogiei numite de Ronald Reagan «Orașul strălucitor de pe deal». Pentru că vreau să știți, cred că autorii Declarației de Independență a SUA, Declarația Drepturilor și Constituția cu «libertate și dreptate pentru toți» stau la baza punctelor noastre de referință pentru o societate binevoitoare. Așadar, Separarea Puterilor între Președinte, Legislativ și sistemul judiciar, după caz, au avut dreptate.

Istoria colectivă ne arată că protecțiile personale și societale sunt necesare și trebuie să fie corect realizate.

Copilul tău trebuie să aibă acces la educație, pensia ta trebuie plătită, trebuie să ai dreptul de a-ți exprima opinia, dar nu de a «trage cu arma într-un cinema aglomerat». Ai dreptul să demonstrezi, dar nu de a jefui. Ai dreptul la protecție egală în fața legii, dar poliția trebuie să protejeze în mod corect viața și libertatea, totuși aceste puteri nu trebuie să fie abuzate. Dacă un Hamas sau o națiune teroristă vine să te ucidă, poți să-i ucizi tu mai întâi… și în ultimul rând. Libertatea de exprimare este un privilegiu, incitarea nu.

Doctrina Monroe a stabilit că o națiune are sferele sale de influență și dreptul de a se apăra. Cred că America este ultimul bastion al justiției, ultima speranță pentru o lume care promovează libertatea și creativitatea, mai degrabă decât opresiunea sau ignoranța.

Cu această bază în ton, o America puternică și aliații săi într-o Alianță Occidentală puternică trebuie să protejeze pacea, să-i adăpostească pe cei slabi și să supravegheze globul luptând împotriva răului, înțelegând totodată că aliații noștri sunt diferiți în cultură. Unele țări vor avea lideri autocrați, altele vor rămâne dependente de urne.

Noi, americanii, trebuie să înțelegem… nu toată lumea trebuie să se conformeze standardelor noastre, indiferent dacă este vorba despre alegeri democratice sau standardul a ceea ce constituie corupție. Schimbarea are loc cel mai bine în timp, iar mandatele se filtrează din progresul economic. Schimbarea voluntară și progresivă în timp, este mai bună pentru acceptarea și îmbrățișarea idealurilor. Noi, americanii, trebuie să ne amintim că sistemul nostru nu este perfect și libertățile de bază vin cu educație, sistem bine pus la punct, asistență medicală adecvată și multe altele.

În mod critic, speranța pentru un viitor mai bun, care în sine trebuie să își aibă baza în educație și oportunități pentru toți, dă naștere unei societăți care subliniază toleranța și libertatea pentru toți cetățenii care trăiesc în condiții de protecție și acord unificat, în ceea ce privește componența edictelor și justiția echitabilă care este protejată de lege și obiceiuri.

România nu este doar un stat de primă linie și o țară care luptă pentru alegeri mai bune, ci și un membru important al Alianței Occidentale.

România este țara din care a plecat bunicul meu pentru a se îmbarca pe o navă în Portugalia pentru a putea căuta libertatea și oportunitățile, pace și securitate.

Bunicul meu a făcut acea plimbare în perioada în care Teddy Roosevelt și-a scris discursul. Așadar, cititor credincios, ofer ultimele comentarii, deocamdată, dar întâi discursul:

„Nu critica este cea care contează, nici omul care arată cum se poticnește omul puternic sau unde ar fi putut să facă ceva mai bine. Meritul îi aparține omului care se află de fapt în arenă, a cărui față este pătată de praf, sudoare și sânge, care se străduiește cu vitejie, care greșește, care se oprește iar și iar, pentru că nu există efort fără greșeli și neajunsuri, cel care chiar se străduiește să facă fapte, care cunoaște marile entuziasmuri, marile devotamente, care se petrece într-o cauză demnă, care în cel mai bun caz știe în cele din urmă triumful realizării înalte și care, în cel mai rău caz, dacă eșuează, măcar eșuează în timp ce îndrazneste foarte mult, știe că locul lui nu va fi niciodată alături de acele suflete reci și timide care nu cunosc nici victoria, nici înfrângerea.”

Cuvintele în sine sunt maiestuoase, cadrul de gândire înălțător, tonul solicitând o adevărată dedicare pentru o cauză demnă și acceptarea deplină a responsabilității ca o lecție abjectă pentru acest moment și pentru oricare altul.

Deși discursul în sine a fost ținut în 1910 și „vremurile sunt într-adevăr în schimbare”, așa cum a scris Bob Dylan 50 de ani mai târziu, lecțiile și percepțiile expuse rămân relevante. Nevoia de a traduce cuvintele în acțiune, cuvinte care aruncă lumina adevărului într-o viață iluminatoare care propulsează lumina ca pe o rachetă ghidată servind drept un apel la acțiune pe care ar trebui să-l ascultăm cu toții.

Înaintând, intenționez să onorez acest apel la acțiune, în acest spațiu, alături de voi toți, în arenă pentru multe luni și ani ce vor urma. Te rog să mi te alături, dragă cititor, cu mare devotament; îndrăznind foarte mult în timp ce mă străduiesc să fac lucruri vrednice.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Ai informații sau documente relevante pe care vrei să le împărtășești cu noi?

Contribuția ta poate face diferența în dezvăluirea adevărului!

pictograma_ASI
Mai multe opinii

Mark ISAACSON

inthearena
In the Arena

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.