Camera adoptă un proiect de lege care ar putea interzice TikTok în SUA

Potrivit informațiilor furnizate de CNN, Miercuri, Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii a adoptat o lege cu potențialul de a duce la interzicerea la nivel național a TikTok, una dintre cele mai populare aplicații de social media din lume.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
tiktok-phone-american-flag

Deși perspectiva legislației în Senat nu este încă clară, iată o reiterare a principalelor aspecte și posibile evoluții:

Votul și susținerea legislației: Votul din Camera Reprezentanților s-a încheiat cu 352 de voturi pentru și 65 împotrivă, cu 50 de democrați și 15 republicani opunându-se. Măsura a fost avansată cu unanimitate din Comitetul Energiei și Comerțului din Camera Reprezentanților, evidențiind o rară demonstrație de bipartizanism. Președintele Joe Biden a declarat că ar fi dispus să semneze legea în cazul în care aceasta ar ajunge pe biroul său.

Motivele din spatele adoptării legii: Legislatorii care susțin legea argumentează că TikTok prezintă o amenințare la adresa securității naționale, întrucât guvernul chinez ar putea utiliza legile sale de informații împotriva ByteDance, compania mamă chineză a TikTok, obligând-o să furnizeze datele utilizatorilor americani ai aplicației.

Implicațiile legislative: Legea propusă ar interzice TikTok în magazinele de aplicații din SUA, cu condiția ca platforma de social media – care are aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani – să nu fie separată de ByteDance. ByteDance ar avea aproximativ cinci luni pentru a vinde TikTok. Dacă aceasta nu se întâmplă, ar deveni ilegal pentru operatorii de magazine de aplicații, cum ar fi Apple și Google, să ofere aplicația spre descărcare.

Incertitudinea în Senat: Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a menționat că următorii pași în Senat vor fi analizați, fără a oferi mai multe detalii. Senatorii Mark Warner și Marco Rubio au exprimat sprijin pentru legea Camerei, iar senatorul Maria Cantwell dorește să instituie un proces durabil care să se aplice și altor entități străine, nu doar TikTok, care ar putea prezenta riscuri pentru securitatea națională.

Opunerea față de interzicerea TikTok: Fostul președinte Donald Trump, care inițial a susținut interzicerea platformei, și-a schimbat ulterior poziția, în timp ce democrații se confruntă cu presiuni din partea tinerilor progresiști, pentru care TikTok rămâne o platformă preferată de social media.

Problemele potențiale legate de concurența neloială: Experții în domeniul concurenței susțin că piața pentru serviciile de social media este deja foarte concentrată, ceea ce ar putea face dificilă găsirea unui cumpărător acceptabil de către reglementatorii americani în cazul în care TikTok ar trebui vândut.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.