Windwalker: Un simbol al curajului și libertății

În inima Agenției Centrale de Informații (CIA) se află o sculptură impresionantă care simbolizează valorile fundamentale ale națiunii americane.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Sursă fotografie: CIA 

Aceasta este „Windwalker”, o statuie din bronz creată de sculptorul Kitty Cantrell. Adăugată colecției de sculpturi a Agenției pe 1 aprilie 2002, statuia întruchipează vigilența, puterea, curajul și libertatea.

Windwalker” este o reprezentare dramatică a vulturului, simbolul național al Statelor Unite. Vulturul, cunoscut pentru vigilența și puterea sa, este o emblemă a libertății și a curajului. Sculptura lui Kitty Cantrell reușește să capteze toate aceste trăsături într-un mod spectaculos.

Statuia este denumită în onoarea femeii medic Cherokee, Five Feathered Windwalker, subliniind legătura sa cu moștenirea culturală și spirituală a Americii. Statuia a aparținut inițial lui Richard și Eleonore Morgner, fiind donată Agenției de către copiii acestora. Această donație adaugă o valoare sentimentală și istorică deosebită sculpturii, accentuând legăturile dintre diferitele generații și comunități americane.

„Windwalker” nu este doar o operă de artă, ci și un simbol al sacrificiului și al devotamentului. În cadrul CIA, această sculptură servește ca o amintire constantă a valorilor pe care agenția le apără și le promovează. Ea inspiră și motivează pe cei care o privesc, reamintindu-le de misiunea lor de a proteja libertatea și securitatea națională.

Imaginea și informațiile au fost preluate de pe conturile oficiale de rețele sociale ale CIA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.