Tentativă de mită la proces: Autoritățile confiscă telefoane și rețin inculpații

Autoritățile federale din Minnesota au confiscat telefoanele și au reținut toți cei șapte inculpați într-un caz de fraudă masivă.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Sursă fotografie: The Associated Press (AP)

Se investighează cine a încercat să mituiască un jurat cu o geantă conținând 120.000 de dolari pentru a obține achitarea acestora, fiind acuzați de furtul a peste 40 de milioane de dolari dintr-un program destinat hrănirii copiilor în timpul pandemiei.

Cazul a ajuns la juriu luni după-amiază, după ce juratul, care a raportat prompt tentativa de mită poliției, a fost înlocuit cu un supleant. Incidentul a avut efecte suplimentare, deliberările fiind amânate până marți, când un alt jurat a fost înlocuit după ce un membru al familiei a întrebat despre tentativa de mituire.


Conform unei declarații sub jurământ a unui agent FBI, o femeie a sunat la ușa casei „Juratei #52” în suburbia Spring Lake Park din Minneapolis, duminică seara, cu o noapte înainte de începerea deliberărilor. Jurata nu era acasă, dar un membru al familiei a răspuns la ușă. Femeia i-a înmânat o geantă cadou cu o fundă spiralată și imprimeuri cu flori și fluturi, spunând că este un „cadou” pentru jurată.

„Femeia i-a spus rudei să îi transmită Juratei #52 să spună ‘nevinovat’ mâine și va mai primi astfel de cadouri” a scris agentul. După ce femeia a plecat, ruda a deschis geanta și a descoperit o sumă mare de bani.

Jurata a chemat poliția imediat ce a ajuns acasă și le-a dat geanta cu bani. Aceasta conținea bancnote de 100, 50 și 20 de dolari, însumând aproximativ 120.000 de dolari. FBI a preluat geanta de la poliția din Spring Lake Park luni dimineața și a intervievat jurata.

Femeia care a lăsat geanta știa prenumele juratei, a menționat agentul. Numele juraților nu au fost făcute publice, dar lista persoanelor care aveau acces la acestea includea procurorii, avocații apărării și cei șapte inculpați.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.