Comemorarea zborului: George H. W. Bush, aviator naval

Ieri s-au împlinit 81 de ani de când cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, George H. W. Bush, a devenit aviator naval.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
George W. Bush

Sursă fotografie: GHWB (CVN 77)

În data de 12 iunie 1942, Bush s-a înscris în Programul de Cadeți de Aviație al Marinei SUA, fiind comisionat ca Ensign și desemnat aviator naval pe 9 iunie 1943. În septembrie 1943, el a fost repartizat ca pilot de TBM Avenger în cadrul Escadronului de Torpiloare 51.

Președintele Bush a devenit pilot cu doar cinci zile înainte de a împlini 19 ani și, până în anul următor, deja efectuase 57 de misiuni de atac. În timpul celei de-a 58-a misiuni, a fost doborât în largul coastei Chichi Jima, Japonia, fiind singurul supraviețuitor. Această experiență dramatică a marcat profund cariera sa militară și ulterioară carieră politică.

Pe parcursul câtorva ani de serviciu în Al Doilea Război Mondial, fostul președinte a totalizat 126 de aterizări pe portavioane și 1.228 de ore de zbor. Contribuțiile sale în timpul conflictului mondial sunt un testament al curajului și dedicării sale față de țară.

Acest eveniment a fost marcat pe contul oficial de Instagram al portavionului USS George H.W. Bush (CVN 77), subliniind moștenirea unui om care a însemnat mult pentru aviația navală și pentru țară.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.