Atenționare FBI: Hackerii folosesc reclamele din motoarele de căutare pentru a imita branduri și website-uri

Într-un anunț recent publicat pe rețelele de socializare, FBI-ul a avertizat publicul că hackerii utilizează serviciile de publicitate ale motoarelor de căutare pentru a se da drept branduri și website-uri legitime.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Sursă fotografie: FBI – FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION

Această practică, cunoscută sub numele de „spoofing”, include imitarea instituțiilor financiare, a site-urilor de salarizare și beneficii, și a platformelor de schimb de criptomonede.

Hackerii se folosesc de publicitatea online pentru a atrage utilizatorii neavizați către site-uri web false, care par autentice, cu scopul de a fura informații sensibile precum datele de autentificare, informațiile personale și financiare. Această tehnică sofisticată reprezintă o amenințare semnificativă pentru securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor.

FBI-ul recomandă oamenilor să fie extrem de vigilenți atunci când accesează linkuri din reclame afișate de motoarele de căutare. Este esențial să verificăm autenticitatea site-urilor vizitate, să fim atenți la detalii precum adresele URL corecte, certificatele SSL (indicate printr-un lacăt în bara de adrese) și să accesăm website-urile prin introducerea directă a adreselor URL în bara de adrese a browserului.

Pentru mai multe informații și pentru a raporta activități suspecte, vizitați www.ic3.gov.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.