144 de ani de relații diplomatice între SUA și România

Astăzi marcăm un moment de referință în istoria relațiilor diplomatice dintre Statele Unite ale Americii și România, sărbătorind 144 de ani de cooperare și prietenie. În această perioadă, cele două țări au dezvoltat o relație puternică, fundamentată pe valori comune precum democrația și libertatea.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
ro-sua

Relațiile diplomatice dintre SUA și România au fost întărite prin numeroase inițiative și colaborări în diverse domenii, inclusiv în domeniul apărării, al educației și al culturii. Această prietenie durabilă reflectă angajamentul ambelor națiuni de a promova stabilitatea și securitatea în regiune, dar și de a sprijini dezvoltarea economică și socială.

De-a lungul anilor, mulți oameni au contribuit la consolidarea acestor legături, de la diplomați și oficiali guvernamentali, la oameni de afaceri și cetățeni obișnuiți. Eforturile lor au fost esențiale pentru menținerea și dezvoltarea unei relații bilaterale bazate pe respect reciproc și colaborare.

Cu ocazia acestei aniversări, ne exprimăm recunoștința față de toți cei care au contribuit la construirea și menținerea acestei relații speciale. Fie ca viitorul să aducă noi oportunități de colaborare și prietenie între Statele Unite ale Americii și România!

Mulțumim Ambasadei SUA la București (@usembassybucharest) pentru postarea lor de pe rețelele de socializare care ne-a inspirat să reflectăm asupra acestui moment important.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri juridice

ASI USA Team

Ursi Polari
Ziua Internațională a Ursului Polar: Sărbătorind și Conservând Natura!

Theo P.

Nadia Comăneci New York 1976 - ambasada SUA
Nadia Comăneci: Fotografie unică din Madison Square Garden

Theo P.

ambasada SUA
Ambasada SUA, noi vești bune pentru români despre Visa Waiver

Theo P.

womenmonthFBI
FBI celebrează Luna Istoriei Femeilor: Recunoașterea contribuției femeilor în cadrul agenției pentru justiție

Theo P.

usembassy8martie
Sărbătorind Ziua Internațională a femeii: Mesajul Ambasadei SUA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.