Mesdames et messieurs, le jeux sont fait…

Zilele acestea, România fierbe la foc mediu pentru alegerile, patru la număr, ale anului 2024.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Clotilde_Armand

Primele alegeri, cele europarlamentare, sunt fixate pentru data de 9 iunie. Până aici, toate bune și frumoase, dar agitația pornește de la sondaje, numeroase, în care vedeta opoziției, AUR, iese constant pe locul doi sau foarte aproape de PNL, după PSD care conduce. Astfel, Simion îl depășește pe Ciucă, „Ciucă al nostru”, dar și pe bătrânul PNL, partidul Brătienilor, unde tatăl, fiul și nepotul au condus glorios acest partid și această țară, ajunsă mai nou, în trecutul apropiat, în mâinile unor politicieni subțiri gen Ludovic Orban sau Câțu etc.

Și cum un eșec la alegerile pentru Parlamentul European l-ar duce pe generalul Ciucă direct la pensia lui specială, pe care Rareș Bogdan nu o va reduce în veacul vecilor, atunci în laboratoarele penelului, un strateg din vremea lui Băsescu, nu spun cine, persoană importantă, a venit cu ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Mesdames et messieurs, le jeux sont fait et ne rien va plus. Cam așa ar răsuna glasul rotund al unui crupier de mare cazino. Adică, dacă sunt comasate în felul acesta, primarii PNL dar și PSD, care sunt cu miile în România, ar trage, evident, pentru ei și ar lungi lista cu aleșii pentru Bruxelles. Așadar, Nicu și Marcel ar scăpa de primul examen greu și ar rămâne la butoane. Acum problemele nu dispar pentru că urmează să fie nominalizați candidații pentru primării și consiliile județene.

La București este deja o întreagă tevatură pentru PMB unde Nicușor Dan vrea un nou mandat și este susținut, de data aceasta, de un USR slăbit, de PMP rămas orfan de tatăl Băsescu și de micul partid al lui L. Orban. La această susținere se adaugă și rezultatele modeste din acești aproape 4 ani. Un candidat susținut de PSD și PNL l-ar îndepărta pe actualul Primar General de Palatul Cișmigiu. Dar care va fi candidatul, căci Gabriela Firea a fost puternic șifonată odată cu apariția scandalului azilelor care a ținut, acum nici un an, prima pagină a presei românești, iar Sebastian Burduja, doritor la pătrat, are profilul unui tânăr care a ars etapele cu repeziciune dar și trecutul unui tată, ștab în Bancorexul care a falimentat cu răsunet și foarte multe suspine.

Mai nou se vinde o poveste cu premierul Ciolacu, candidat la Primaria Bucureștiului, candidat comun PSD și PNL care, în acest fel, îi deschide calea spre Cotroceni lui Nicolae Ciucă. După înscăunarea acestuia, spun gurile rele, Ciolacu revine la Palatul Victoria iar bucureștenii merg din nou la vot. Este un deja vu pentru că, ne amintim că și Ciorbea a făcut la fel în 1996 când l-a bătut pe campionul de la Roland Garros, Ilie Năstase, apoi l-a lăsat pe Viorel Lis primar-general interimar. Mai există un zvon timid că și Ponta ar fi în cărți pentru a candida la Capitală dar zvonul este aruncat pe piață de oamenii lui Victor-Viorel Ponta, cum îl alintă Traian Băsescu, ajuns azi la capătul unui drum care s-a dovedit până la urmă a fi unul urât.

La sectoarele 3, 4, 5 și 6, primarii de azi au, de departe, prima șansă cu excepția unor incursiuni ale DNA, care îi poate trimite în cel mai bun caz în control judiciar …dacă și numai dacă există ceva…noi nu cobim și nici nu le dorim și uite că am făcut și o rimă!!!

La sectorul 1 se joacă, iar franțuzoaica, născută departe de Paris, care nu a livrat nimănui nicio bucurie, are o șansa mare să își încerce norocul și pe malurile Senei, în Le Premier Arrondissment din Paris, echivalentul Sectorului 1 pe care l-a păstorit cu „grație” și fără delicatețe.

La sectorul 2, primarul Mihaiu, userist și dânsul, dacă merge duminica într-un supermarket foarte aglomerat din sectorul condus de el, îl dă lumea la o parte cu mâna de cunoscut și de ce multă treabă a făcut în acest adevărat oraș care este sectorul 2.

La Brașov și Timișoara, foștii primari, Scripcaru și Nicolae Robu, vor asalta cu șanse primăriile conduse tot de doi useriști, Alen și Dominik, care nu prea au notă de trecere din partea cetățenilor care i-au votat în septembrie 2020, în timp ce la Constanța contraamiralul penlist Chițac a rămas de mult timp fără corabie și fără marinari.

O poveste interesantă la Cluj unde Boc voia să predea ștafeta și să deschidă lista PNL-ului la europarlamentare, dar sursele noastre spun că generalul Ciucă a pus stop joc ambițiilor europene ale clujeanului care va candida cu succes pentru al 6-lea mandat.

La Iași, Mihai Chirica, despre care nu se știe în ce partid mai este sau câte proprietăți mai sunt trecute pe numele copilașului său suferă, deși ieșenii zic că orașul nu arată rău deloc.

În final, să vorbim și despre Sibiu, acolo unde sunt mai bine de 10 ani de când a plecat Iohannis la București și unde girată de primul turist al României a fost Astrid Fodor, care i-a fost viceprimar lui Klaus. Doamna este reprezentantă a Forumului Democrat German, a îmbătrânit și obosit. Dacă nu va mai candida, noi îi spunem Ralucăi Turcan, șefa PNL SB, să îndrăznească să candideze la primărie. În acest fel îți probezi valoarea, nu numindu-te, de fiecare, unul sau altul, ministru sau deputat. Ralucuța, fii bărbată și… la guerre comme à la guerre!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri interne

Theo P.

Candidații iluzioniști

Theo P.

Haideți să dăm niște note candidaților la Primăria București

Theo P.

romania-statele-unite-stegulete
E Lege: Schimb de Informații cu Departamentul pentru Securitate al SUA!

Theo P.

sanimed-microscop-cover
Inovație medicală românească: matrici biopolimerice cu lactoferină pentru vindecare rapidă

Theo P.

ASF
Sondaj CIRA: ASF, vinovată în ochii cetăţenilor pentru dezastrul din asigurările RCA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.