Ion Sterian, Transgaz: Realizările din ultimii 4-5 ani ne plasează pe locul patru în Europa la capitolul infrastructură

Poziţia strategică a României ne dă anvergura de a discuta securitatea în aprovizionarea regiunii, Centrul, Estul Europei, Balcanii. România joacă un rol strategic foarte important.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Ion-Sterian

Transgaz a semnat 110 contracte de racordare pentru localităţi din diferite judeţe şi 26 de contracte cu consumatori industriali care împreună vor genera un consum de 11,6 miliarde de metri cubi, etapizat. 

– Pe lista consumatorilor se află şi Azomureş, dar şi viitoarele centrale pe gaze care vor fi puse în funcţiune. 

– Practic şi cu gazul din Marea Neagră, cu producţia din Neptun Deep estimată pentru anul 2027, România tot va avea nevoie de importuri.

Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazului natural, a încheiat 110 con­tracte de racordare cu comune şi oraşe din mai multe judeţe şi 26 de contracte cu diferiţi consumatori industriali. Potrivit cererilor depuse, cele 110 contracte de racordare corespund unui debit anual de 3,6 miliarde de metri cubi pe an, iar cele 26 de societăţi comerciale vor avea nevoie de 7,98  mi­liarde de metri cubi pe an, etapizat, în funcţie de punerile în funcţiune. În acest moment, consumul de gaze al României este de circa 10 miliarde de metri cubi, astfel că pe termen lung, în baza contractelor semnate de Transgaz, există oportunitatea dublării cererii interne.

„Nu ne ajung gazele din Marea Neagră pentru consumul intern la orizontul anului 2027-2028. OMV Petrom şi Romgaz sunt în grafic cu proiectul Neptun din Marea Neagră, lucrăm împreună, avem dese întâlniri“, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2024, eveniment care a avut loc în perioada 27-29 februarie în Bucureşti. La finalul săptămânii trecute, Transgaz a anunţat lista de contracte de racordare care practic ar putea dubla consumul de gaze al României până la finalul acestei decade.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri interne

Theo P.

Candidații iluzioniști

Theo P.

Haideți să dăm niște note candidaților la Primăria București

Theo P.

romania-statele-unite-stegulete
E Lege: Schimb de Informații cu Departamentul pentru Securitate al SUA!

Theo P.

sanimed-microscop-cover
Inovație medicală românească: matrici biopolimerice cu lactoferină pentru vindecare rapidă

Theo P.

ASF
Sondaj CIRA: ASF, vinovată în ochii cetăţenilor pentru dezastrul din asigurările RCA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.