Inovație medicală românească: matrici biopolimerice cu lactoferină pentru vindecare rapidă

Cătălin HIDEG, fondatorul SANIMED, a coordonat echipa de cercetare care a dezvoltat un procedeu inovator pentru obținerea matricilor biopolimerice microporoase cu conținut de lactoferină, cu aplicații în domeniul biomedical și dermato-cosmetic.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
sanimed-microscop-cover

Această inovație a fost rezultatul observațiilor făcute de către Catalin HIDEG în urma participării la simpozioane medicale în perioada 2015-2017, în care s-a evidențiat nevoia de dispozitive medicale care să faciliteze vindecarea eficientă a pielii și a tegumentelor afectate.

Echipa pluridisciplinară de cercetători SANIMED din cadrul CENTRULUI de CERCETĂRI ÎN BIOTEHNOLOGII AVANSATE CALUGARENI, în colaborare cu soții Vasilica și Stelian Maier, Mariana Chifiriuc, Ioana Marinaş, Marin Angheloiu şi Bianca Tihăuan, susținută de antreprenorul Catalin HIDEG, a obținut patentul încă din anul 2021 pentru acest procedeu revoluționar.

Cătălin Hideg, fondator SANIMED

Matricile biopolimerice dezvoltate au rolul de a acționa ca pansamente temporare sau comprese de unică folosință, oferind un mediu propice vindecării și protejând plaga pacientului împotriva infecțiilor.

Aceste matrici au capacități multiple, acționând ca agenți imunostimulatori, antiinflamatori și antivirali locali, contribuind semnificativ la procesul de recuperare al pacientului. De asemenea, invenția permite obținerea acestor matrici în regim semi-industrial, asigurând conservarea lactoferinei și a altor substanțe benefice pentru procesul de refacere a pielii.

Pansamentele obținute din matrici sunt destinate nu doar utilizării medicale, ci pot fi aplicate și de către persoane fără studii specializate, fiind suficient de accesibile pentru utilizare acasă în tratarea plăgilor.

Pe lângă beneficiile medicale, aceste matrici au și aplicații cosmetice, oferind o soluție versatilă și eficientă pentru multiple nevoi.

sanimed-sediu

Inovația reprezintă un succes remarcabil al cercetării românești în domeniul biomedical și dermato-cosmetic, aducând beneficii semnificative pentru pacienți și industria medicală în ansamblu.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri interne

Theo P.

Candidații iluzioniști

Theo P.

Haideți să dăm niște note candidaților la Primăria București

Theo P.

romania-statele-unite-stegulete
E Lege: Schimb de Informații cu Departamentul pentru Securitate al SUA!

Theo P.

ASF
Sondaj CIRA: ASF, vinovată în ochii cetăţenilor pentru dezastrul din asigurările RCA

Adrian Năstase

Republica Moldova la răscruce

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.