Dacă te uiți la Campionatul European, poate mergi și la vot

Când ești microbist, nu vorbești toată ziua despre fotbal, nu dezbați la nesfârșit niște faze, nu te cerți cu prietenii care țin cu altă echipă, îți vezi de viața ta în care fotbalul coexistă cu o grămadă de alte chestii.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
vot alb

Dar când știi că vine Campionatul European, și avem și noi echipa națională acolo, crește miza față de cel de acum 4 ani, pentru că ai la ce să te uiți, contează, mai ales după o calificare pe care n-ai fi crezut-o posibilă acum un an și jumătate. Ei bine, uite că acei jucători, despre care credem că sunt slabi, au performat și acum o să ne uităm la ei. Deci, chiar dacă ai o părere mai puțin bună despre fiecare jucător în parte, dacă îl critici și-i găsești o grămadă de defecte, iată că echipa națională te va ține în fața televizorului aproape 5 ore (dacă ne gândim doar la meciurile din grupă).

Dacă nu ești microbist, iarăși, este foarte posibil să te uiți măcar la aceste trei meciuri, dintr-o dată ești dispus să-i dedici fotbalului ceva din timpul tău, pentru că ai la ce să te uiți.

Așa este și cu votul de anul ăsta, cel puțin la alegerile pentru Primăria Municipiului București. Dacă locuiești aici, dar nu ești interesat de politică, dar vrei să ai o viață confortabilă, ca în alte orașe europene (la care tânjim de atâta vreme), ei bine, de data asta ai două variante din care să alegi și îți recomand să faci efortul de a merge la vot (e și distractivă o plimbare până la o școală).

Îți fac un scurt rezumat care, poate, o să te convingă să mergi și la vot (îți ia maxim o oră), dacă tot o să petreci și în fața televizorului măcar 5 ore ca să urmărești Campionatul European (la care, poate, altfel, nu te-ai fi uitat).

Ai patru candidați importanți: Nicușor Dan, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone. Cel mai probabil ai auzit de ei. Mai sunt și alți candidați, dar cred că, pentru a-ți salva timpul, e suficient să aflii despre cei patru.

Cristian Popescu Piedone – este un personaj fără prea multă carte, este primarul Sectorului 5, își promovează membrii ai familiei (fiul lui candidează pentru postul de primar la Sectorul 5). Nu recomand, Bucureștiul este o pălărie mult prea mare pentru Cristian Popescu Piedone. Îți trebuie mai mult decât șmechereala ieftină, învățată pe la chermeze unde dai nas în nas și cu personaje mai dubioase și trebuie să „dansezi” cu ei. Pur și simplu, treci mai departe.

Gabriela Firea – a mai fost primar la Bucureștiului între 2016 și 2020. A cumpărat autobuzele alea Otokar (dar nu le-a plătit integral și firma care le-a livrat voia să execute Primăria Municipiului București), a înființat o grămadă de companii municipale și a cheltuit o grămadă de bani pe salarii fără ca acele companii să performeze. În 2020 n-a mai fost aleasă de bucureșteni (deci, majoritatea celor care sunt mai preocupați de politică, au evaluat-o după 4 ani și au zis că mai bine încearcă altceva). A lăsat PMB-ul cu o grămadă de facturi neachitate și cu foarte puțini bani în cont. Nu recomand. Nu există niciun indiciu că are o altă viziune despre București.

Ajungem acum la cei doi pentru care merită să mergi la vot. Pentru prima dată Bucureștiul are doi candidați educați și care chiar au idee despre ce vorbesc. Dacă vrei să critici, pe fiecare în parte, sigur vei găsi lucruri de criticat (dar nu te lua după titlurile mari pe care le vezi, caută mai în detaliu ca să afli lucruri). Recomandarea nu este să votezi pe unul sau altul dintre ei, recomandarea este să mergi la vot și să pui ștampila acolo unde vrei tu, dar să mergi la vot pentru că la alegerile astea este ca la Campionatul European: chiar pesimiști în legătură cu rezultatele, ne uităm, totuși, pentru că avem la ce, băieții ăștia ne-au depășit așteptările. La fel și Nicușor Dan și Sebastian Burduja.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri interne

Theo P.

Candidații iluzioniști

Theo P.

Haideți să dăm niște note candidaților la Primăria București

Theo P.

romania-statele-unite-stegulete
E Lege: Schimb de Informații cu Departamentul pentru Securitate al SUA!

Theo P.

sanimed-microscop-cover
Inovație medicală românească: matrici biopolimerice cu lactoferină pentru vindecare rapidă

Theo P.

ASF
Sondaj CIRA: ASF, vinovată în ochii cetăţenilor pentru dezastrul din asigurările RCA

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.