SPIRALA lui BIVOLARU la MAE!

Muțenia și surzenia miniștrilor de Externe din ultimii ani este, dintr-un anumit punct de vedere, de înțeles. Mai ales având în vedere ”contagiozitatea” care pleacă de la Cotroceni.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
luminita-odobescu

La pachet cu multă aroganță, lipsă de profesionalism și slugărnicie, atât din partea ”idiotului util” Aurescu, cât și a actualei ”ministrese” Luminița Odobescu. Cea al cărui cap este practic prea mic pentru ”marea pălărie” a MAE…

Acum câteva zile, Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite în România, doamna Kathleen Kavalec sublinia faptul că libertatea presei este vitală!

Să sperăm că doamna ministru Luminița Odobescu nu face parte din categoria oamenilor care pricep greu și uită repede… Dar cum speranța moare ultima, îi reamintim că i-am adresat o scrisoare care cuprindea o serie de întrebări. Iar pe unele dintre acestea le vom reitera.

clarificari mae

Ce părere aveți despre epurările politice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe?

Ați întreprins vreo măsură cu privire la rapoartele trimise de către un diplomat MAE aflat la post într-una din misiunile din Asia de Sud și care a trimis Corpului de Control și Evaluare Diplomatică, Direcție aflată în subordonarea dumneavoastră, un număr de nu mai puțin de 5 (cinci) rapoarte cu privire la modalitățile de intrare în România pentru cetățeni din Bangladesh, Sri Lanka și, cu siguranță cunoașteți și dumneavoastră restul…

Dar ținem să vă reamintim și că Ministerul Afacerilor Externe NU este o societate pe acțiuni! Sau, poate, acele rapoarte despre încrengătura eliberărilor vizelor din Ambasada României de la New Delhi, încrengături care au un puternic iz de zeci de milioane de euro, le-ați secretizat deja…? Așa cum a făcut și face cu prețurile la ”avioanele mici”, dar foarte luxoase, ultimul dumneavoastră mentor…? Și spun asta pentru că ați avut mai mulți.

O altă întrebare este cea legată de modalitatea primirii gradului de Consul General al domnului (…), de profesie fotograf încadrat la Academia Română și cu siguranță detașat legal doar pentru că este soțul doamnei ambasador (…). Cea care, de altfel este o distinsă doamnă cu veleități artistice dobândite din întâlnirile cu caracter artistic mai de demult ale domnului Bivolaru și ale domnului Dacian Cioloș, acele ”spirale” de neuitat care uite că încă planează asupra MAE…

În acest sens, tare mult ne-am dori să ne contraziceți prin rapoartele activității dânsei ca și ambasador. Dacă puteți…

De asemenea, cum explicați faptul că Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, instituție aflată în subordinea directă a ministrului Afacerilor Externe nu a încheiat nici până în prezent Protocolul de colaborare cu USAID? Cu toate că, în cursul anilor 2018 și 2019, Agenția RoAid a cheltuit sume importante din bugetul de stat pentru întâlniri bilaterale cu Agenția omoloagă, tocmai în vederea semnării MOU între RoAid și USAID… Din informațiile pe care le avem, reiese faptul că semnarea respectivului Protocol de colaborare a fost blocat, cu bună știință, de către Daniela Gâtman, coordonatorul activităților RoAid.

Vom aștepta încă 72 de ore ca să primim răspunsul la scrisoarea pe care v-am adresat-o încă din data de… 2 aprilie! În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a face publice acele RAPOARTE referitoare la neregulile din Ambasada României la New Delhi! Cât și aspecte legate de încrengăturile de tip mafiot dintre personalul Ambasadei și conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat sub comanda inspectorului general Liviu Bute. Cel care de altfel a și creat o breșă de securitate pe vremea când era inspector general al Poliției de Frontieră.

Vom publica și documente relevante din care reies, cu subiect și predicat, ”mânăriile” care se fac la concursul de admitere în Corpul Diplomat și Consular al României.

Mergem cu ”ADEVĂRUL PÂNĂ LA CAPĂT”!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.