REGINA CU DOUĂ CAPETE: FRONTIERĂ și IMIGRĂRI!

Așa cum v-am promis, continuăm seria dezvăluirilor despre ”REGINA CU DOUĂ CAPETE”. Și anume ex–”Regina” Poliției de Frontieră și actualmente ”Regina” Inspectoratului General pentru Imigrări.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

În anul 2018, în calitate de director al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, instituție aflată în subordinea MAE, am început din plin activitatea, prin implantarea unui proiect de reabilitare a unei Secții a Spitalului (…). Acesta fiind și unul dintre subiectele aflate pe Agenda întâlnirii ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu și omologul domniei sale, Pavel Klimkin.

Discuțiile purtate în legătură cu proiectele pe care România avea să le implementeze în cursul anului 2018 în Ucraina, în calitate de stat donator, au avut loc la sediul Prefecturii orașului Cernăuți, fiind găzduite de chiar guvernatorul Regiunii Cernăuți, primarul orașului și directorul spitalului regional. La discuții participând și consulul general al României la Cernăuți, doamna Eleonora Rugină.

În cadrul întâlnirii bilaterale, guvernatorul Regiunii Cernăuți a ținut în mod expres să deschidem un nou palier de discuții, legat de contrabanda cu țigarete din direcția Ucraina către România. Acesta subliniind faptul că, de la momentul numirii sale în calitate de guvernator al regiunii, contrabanda cu țigarete a început să scadă drastic. Dar, din informațiile pe care le avea, reieșea faptul că partea română a Poliției de Frontieră din județele Suceava și Maramureș cam stă cu mâinile în sân. Și, fie vorba între noi, în continuare se stă cu mâinile în sân, pentru că au protecție din partea președinților Consiliilor Județene din cele două județe. Dintre care unul dintre președinți are susținere de la cel mai înalt nivel politic din România!

Totodată, guvernatorul a mai spus că indiferent cât de mult contrabandiștii ucraineni ar dori să trimită țigări în România, dacă vigilența Poliției de Frontieră ar fi sporită, atunci volumul de contrabandă ar scădea vertiginos. Având în vedere tocmai reducerea acestui volum de cerere a țigărilor de contrabandă. 

Menționez în mod expres că de toate aceste aspecte l-am informat personal, la întoarcerea în țară, pe ministrul Afacerilor Externe. Și, de asemenea, respectivele aspecte au fost trecute și în raportul de încheiere a misiunii. Cu siguranță, în aceeași direcție au fost trimise și către Centrala MAE de către consulul general al României la Cernăuți.

Ca atare, în anul 2018, chestorul Bute era tocmai ”pe felia” vizată de avertismentele părții ucrainene. Până pe 28.06.2018 ca și șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. De la aceeași dată, ca și adjunct al inspectorului general al IGPFR!

Acum, ce este drept, nu putem confirma, dar nici infirma, căreia dintre părți i se poate atribui proverbul ”hoțul strigă hoții”! Totuși, cu privire la modalitatea prin care Liviu Bute, în calitatea avută atunci de adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră a ”sărit la cap” folosind bazele naționale de date ale IGPFR și dând informații unor instituții care nu erau îndrituite nici să ceară, nici să primească… Ne referim aici la Corpul de Control și Evaluare Diplomatică din cadrul MAE. Și, da, avem adresa prin care ”idiotul util”, fostul ministru de Externe – din păcate pentru România! – a cerut Corpului de Control și Evaluare Diplomatică ca subsemnatului să îi fie urmărite, în mod constant, ieșirile de pe teritoriul României! Faptă de altfel pe deplin ilegală, săvârșită de ambii conducători ai instituțiilor, MAE și IGPFR!

Ar fi foarte multe lucruri de discutat pe marginea acestui subiect, nefăcând caz de persoana mea, însă chestiunea ar trebui privită în ansamblu. Pentru că suntem în ipoteza nu a unei singure întâmplări, ci a unui ”nărav” în care, nu numai la conducerea IGPFR au fost oameni care au pătat munca și profesionalismul lucrătorilor. Cât și a altor instituții ale statului.

Într-unul din răspunsurile pe care le-am primit de la IGPFR, sub chiar semnătura inspectorului general Liviu Bute – desigur, după ce mințise cu nerușinare în alte 3 (trei) adrese! – acesta, în cele din urmă, a recunoscut că a furnizat informațiile despre trecerile de frontieră ale subsemnatului! Subliniind că a făcut-o prin canale SECURIZATE!

Țin însă să îi reamintesc încă domnului chestor Bute câte ceva despre acele canale așa–zis ”securizate”. Știe dumnealui despre ce este vorba. Și, dacă va ține morțiș, îi vom argumenta…

În abstract, dacă Ambasada Federației Ruse, printr-un agent aflat la post, îi trimitea o adresă prin care îi solicita, mistificând antetul MAE, să îi furnizeze date despre trecerea frontierei a vreunui ministru sau, poate, șef al unei instituții de forță a statului român, care era modalitatea de verificare a documentului? Și, pe de cealaltă parte, cum verifica adresa electronică prin care se primea solicitarea, așa cum s-a făcut și în cazul meu…?

Și din nou, chestore Bute, care să fie ”canalele securizate” prin care ați trimis adresa nr. (…), atâta timp cât ea a devenit publică???

Opinăm faptul că, atât în calitate de inspector general – adjunct sau plin – al IGPFR, cât și inspector general al IGI, CONSTITUIȚI UN PERICOL LA ADRESA SECURITĂȚII NAȚIONALE A STATULUI!!!

Tot de la prietenii care au încercat să vă spoiască în alb am aflat că v-ați plâns că ar avea  ASI – ANALIZE STRATEGICE și INFORMAȚII ceva personal cu dumneavoastră. Doresc să vă transmit, pe această cale, că NU există motive personale în ceea ce vă privește! Ci mai degrabă motive de INTERES NAȚIONAL, dacă recunoașteți cumva terminologia…

Avem convingerea că, într-un ultim ceas, domnul ministru de Interne va ordona o anchetă cu privire la sarabanda cârdășiilor și găinăriilor, unele, din păcate, de magnitudine maximă.

În încheiere vă adresăm o întrebare… Aveți cunoștință care este numărul cetățenilor din Bangladesh și Sri Lanka care au primit viza de intrare și avizul de muncă, semnate de Inspectoratul General pentru Imigrări și care apoi au fost depistați în Austria, Italia și alte state ale Uniunii Europene?

Da, știm, nici usturoi nu ați mâncat, nici ”halenă” de usturoi nu aveți! Numai că, ghinion, vom prezenta public câteva dintre ”căpățânile de usturoi” pe care le-ați mâncat!

Domnule chestor Bute, este greu de crezut că, din funcțiile pe care le-ați ocupat și cea pe care încă sunteți, ați putea încasa de unul singur venituri generale din activități de criminalitate transfrontalieră, fără a avea suportul politic atât intern, cât și cu ramificații în Capitala Belgiei! În cazul în care nu cunoașteți activitățile care se desfășoară în ”curtea dumneavoastră”, vă oferim o scurtă analiză, pentru a vă împrospăta memoria…

Criminalitatea organizată transfrontalieră apare atunci când aceste activități, grupuri sau rețele operează în două sau mai multe țări. Ea poate lua mai multe forme și este în continuă evoluție. Grupurile și rețelele implicate sunt fluide. Iar canalele pentru traficul unui produs sunt folosite și pentru altele…

Astfel că dumneavoastră ar fi trebuit să faceți una, dar ați sărit în cealaltă barcă! Uitând de ” combaterea criminalității transfrontaliere, protejarea securității naționale, prevenirea infracțiunilor de exploatare, securizarea frontierelor, asigurarea siguranței publice, menținerea echității în comerțul mondial, investigarea criminalității informatice, investigații, programe de informare, parteneriate și Centre internaționale, recunoașterea și raportarea infracțiunilor”!

Iar pentru a nu vă culca pe o ureche, vă informăm pe această cale că ancheta ASI, una nu numai cu privire la activitățile pe care le-ați derulat și le derulați în cadrul armei Poliției de Frontieră se află de-abia la început…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.