PLIN DE ”PURICI” RUSEȘTI!

Unul dintre atuurile unei țări este și acela de a avea servicii de informații puternice. Atât interne, cât și externe. La acest ultim capitol România excelând până în anul 1989, fără a intra în discuție aici, desigur, activitatea Securității ceaușiste.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Harnagea-Catalin

Deocamdată însă ne vom limita la a analiza activitatea depusă de către șefii serviciilor secrete interne și externe până în anul 1996. Și aceasta pentru că în acei primi șase ani s-au perindat la vârfurile celor două servicii personaje de-a dreptul dubioase și nostalgice după parteneriatul ”de neclintit” cu serviciile de informații sovietice. Anul 1996 avea să aducă, odată cu alegerea unui președinte ”puternic” și ”independent”, cel care urma să facă propuneri Parlamentului pentru alegerea noilor șefi ai SRI și SIE, o ocazie unică de a rupe blamatele legături cu serviciile sovietice. Sau rusești , după 1990.

Și cum nimic nu este totuși întâmplător, România cade din nou din lac în puțul atât de adânc al intelligence – ului rusesc. Și astfel ne-am trezit la vârful Serviciului de Informații Externe cu o ”cățea plină de de purici” care miroseau de la o poștă a vodcă CCCR!

Dar să terminăm suspansul și să dăm în vileag ”cățeaua plină de purici”… Da, ați ghicit, ”mânăstire într-un picior”, dar Harnagea oare ce o fi…?

Nu avem foarte multe de spus despre activitatea acestui ”turnător” pe un pumn de ruble din anii comunismului și ”rozător” de cotoare de bilete la film. O singură realizare a acestui ”nou Pacepa” al serviciilor secrete românești fiind doar mărirea salariilor personalului Serviciului de Informații Externe și a fondurilor operative. Fonduri din care însă s-a ghiftuit cu vârf și îndesat tocmai ”H”-ul, pe persoană fizică. Și în baza unor ”operațiuni legendate” doar de către el și câțiva ”neica nimeni” din jurul său.

În mandatul lui de aproximativ cinci ani, Cătălin Harnagea – aka ”KALIN”! – a intrat cu bocancii bolșevici în anumite privatizări din vulnerabila economie românească, tocmai pentru a le servi pe tavă Rusiei!

Și poate pentru că nu i s-a părut că a fost îndeajuns răul făcut României în cei cinci ani din poziția de șef al SIE, la mai bine de 28 de ani, Harnagea reapare cu sarcina de serviciu de a pune la pământ un obiectiv asumat al României de membru donator în materie de asistență umanitară și cooperare internațională pentru dezvoltare.

Astfel, acesta este numit, la presiunile politice deșănțate făcute de către ”marele” partid ALDE, în funcția de director general al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare , instituție APOLITICĂ aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Minister în care oricum ingerințele politice sunt la ordinea zilei…

Cu siguranță, mulți dintre cititorii noștri se vor întreba cum de a reușit Harnagea aka KALIN să pună în cap o întreagă instituție… Numai că nu a făcut-o de unul singur! Fiind susținut de alte ”cozi de topor” rusești, ”Șoarecele Aurică” și ”Arabela”, dar nu cea din îndrăgitul film.. Ci ”Arabela” de la MAE!

VOM REVENI cu angajamentele ÎN LIMBA RUSĂ de data aceasta, semnate pentru un jalnic alibi că ”nu am știut rusește”… Dar și despre cum a ajuns ”ăla micu” în ograda Cotrocenilor, pentru a umple întreaga Administrație Prezidențială de ”puricii” rusești!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.