PE DOS: L-AU SUDAT DE SCAUN!

Asistăm, de aproape două săptămâni, la un circ mediatic care ține tot poporul cu sufletul la gură pe teme de corupție.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Bogdan Chirițoiu

Nu spun că este ceva greșit, dar aș vrea să văd din toată ”CĂTUȘIADA” anilor ”KOVESIENI” unde sunt prejudiciile recuperate! Din cauza anumitor foști vectori, peste 98 la sută din aparatul SRI riscă să fie demonizat de întreaga țară.

Însă în acest serviciu de informații al statului român activează oameni care sunt patrioți și chiar veghează la securitatea cetățenilor și a statului român! Mai nou însă, SRI este considerat ca un copil obraznic al fostei Securități. Acest lucru se putea afirma însă doar până prin anii 2000. Este greu de crezut că aparatul operativ și nu numai nu s-a primenit în cei 24 de ani.

Da, este evident că nu există păduri fără uscături. Iar presa are un rol hotărâtor în demascarea lor. Mai ales segmentul presei de investigații, pentru a oferi astfel publicului larg toate derapajele din ”CETATE”. La fel ca orice serviciu de intelligence, presa lucrează în proporție de 98 la sută cu informații din surse deschise…

Carevasăzică, dacă încrederea celor care oferă informații atât presei, cât și serviciilor secrete scade, presa riscă să nu mai poată conferi informații publicului larg. Dar nici informații care pot pune în pericol siguranța națională a statului.

Desigur că este absolut normal că ORICINE încalcă legea trebuie să și suporte rigorile ei. Dar, ca Maricica pe ogor, batem apa în piuă cu Coldea, Dumbravă și anumiți cetățeni străini, fie ei și din China. Cei ce nu puteau să prospere fără sprijinul politic, albastru, al trandafirilor, al ”Buldogilor” ș.a.m.d.

Înțeleg că s-a dat drumul concursului “cine minte mai mult și mai frumos cetățeanul o dată la patru ani”… Însă apetitul asupra discuțiilor pentru situația actuală a țării nu există! Guvernul mărește salariile și pensiile, dar pe ce premisă? Magazinele sunt pline de legume, fructe și alte produse alimentare care au în compoziție cam tot Tabelul lui Mendeleev…

La ”Mega Image” se pot achiziționa roșii cu gust de roșii, de parcă ar exista și roșii cu gust de căpșuni sau de mere. România este un ”El Dorado” în primul rând pentru produsele alimentare pline de otrăvuri și substanțe cancerigene.

ANPC se pare că încearcă să miște câte ceva, dar cu o floare nu se face primăvară. În toate statele Uniunii Europene și nu numai există laboratoare specializate unde se pot face expertize produselor neconforme și unde se poate stabili dacă este lapte sau lapte cu gust de lapte… Într-un cuvânt, cetățeanul a ajuns să fie batjocorit mai de toate Guvernele.

La instituția Consiliului Concurenței însă stă sudat de scaun matusalemicul Bogdan Chirițoiu. Cel care, în afară să plătească articole prin presă și firme cunoscute de lobby, care la rândul lor să convingă anumiți specialiști din cadrul OECD-ului să îi cânte în strună, nu face absolut nimic! În afară de a favoriza CONCURENȚA NELOIALĂ! Adică taman pe dos din ce ar trebui să facă Instituția Consiliului Concurenței.

Speram că va iniția și legea cu privire la mandatele conducerii acestui deocamdată doar un ”SRL”, dar…

Aceasta este o simplă analiză sumară și care din păcate arată, fără tăgadă, că statul român merge cu o viteză amețitoare către DISOLUȚIE. Sunt tare curios cum va trece de majorarea salariilor și a pensiilor… Cea mai bună afacere în ziua de astăzi fiind tot să ajungi ministru de Externe. Că dacă ajungi și stai fie și doar două luni, tot pleci cu 1,2 milioane de euro! Și asta doar din partea Ambasadorului României la New Delhi, acolo unde fabrica de vize lucrează cu motoarele turate la maxim! Sau poți să ajungi inspector general la IGI, că și de acolo tot pleci cu zeci de milioane de euro. Desigur bani împărțiți frățește la ”Buldogi” și alți băieți mai bătrâni, dar tot cu ochi albaștri…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

Elliott Harris: Unul dintre cei mai importanți oameni de la ONU

Cezar Cătălin MARIN

Banii din droguri, băgați în cartiere de lux din Nordul Capitalei!

Cezar Cătălin MARIN

Ei i-au REVOPSIT “TRECERILE de PIETONI” lui COLDEA!

Cezar Cătălin MARIN

Kövesi, la volanul lui Bode, cu BMW-ul direct în zidul EPPO!

Cezar Cătălin MARIN

Bătălia pentru Cotroceni, între ORDINE si HAOS!

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.