OMAR HAYSSAM, CALUL TROIAN al lui COLDEA!

Referitor la revenirea în țară a lui Hayssam OMAR în 2013.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Există indicii că aducerea și predarea către Ministerul Justiției a condamnatului, după ce acesta se sustrăsese de la executarea pedepsei privative de libertate timp de șapte ani, este parte a unei operațiuni organizate de serviciile de securitate ale Federației Ruse. Acestea erau interesate ca, prin “plantarea” sirianului sub protecția autorităților române, să determine apariția a două categorii de riscuri pentru București:

(1) Subminarea în mod difuz a relațiilor româno-americane. Partea rusă cunoștea desigur faptul că modul în care România a gestionat în 2005 criza ostaticilor a iritat puternic SUA, care exclude total posibilitatea răscumpărării propriilor cetățeni și pretinde aplicarea aceleiași strategii și de către partenerii strategici. Dispariția condamnatului a fost de natură să aplaneze într-o oarecare măsură tensiunile dintre Băsescu și SRI, pe de o parte, și reprezentanții autorităților americane (pe fosta linie de influență Joe Biden), de cealaltă parte. Aceasta a permis constituirea unei strânse legături de interese între grupul Gitenstein (puternic motivat material cu ajutorul accesului nelimitat la resursele și fondurile operative ale SRI) și grupul inițial Băsescu-Coldea, care în schimb a obținut promisiunea prelungirii sine die a status-quo-ului de “țari ai României”.

(2) Prin legăturile de care FSB / SVR dispun în raport cu familia OMAR (aspect care va fi analizat în continuare), încarceratul, odată plasat sub protecția autorităților de la București, poate fi oricând activat să facă declarații publice prin reprezentantul legal sau denunțuri vizând cazul ostaticilor. Acest lucru poate deveni, în momente bine alese, un factor determinant pentru declanșarea unei crize politice interne sau de sistem, respectiv inflamarea punctuală a relațiilor româno-americane.

URMEAZĂ!

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.