MAE, POLITIZAT LA ORDIN! – SCRISOARE DESCHISĂ a ASI

Stimată doamnă ministru
Cunoașteți deja opinia noastră privind politica externă a României. Precum și în ceea ce privește rolul Ministerului Afacerilor Externe în acest domeniu.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
luminitaodobescuexterne

Ne-am fi dorit o politică mai dinamică și mai aproape de schimbările radicale care au loc pe plan mondial. Implicațiile strategice, geopolitice și geoeconomice sunt considerabile și drept urmare ne așteptam, din partea MAE, la o politică pro–activă. Una care să permită poziționarea țării noastre de o manieră favorabilă nu numai pentru a face față provocărilor actuale, dar, mai ales, de a beneficia de oportunitățile care se prezintă în fața noastră.

Într-adevăr, revoluția industrială 4.0 este în plină desfășurare de mai mulți ani, cu tehnologiile de ruptură drept factori esențiali de schimbare. Ne așteptam, deci, ca MAE să acționeze pe măsura transformărilor fundamentale care au loc pe plan mondial.

În acest context complex, care solicită concentrarea eforturilor noastre asupra problemelor esențiale de actualitate, veți înțelege, desigur, nedumerirea noastră atunci când un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe declara, în contextul unei acțiuni în justiție în contencios administrativ, că venirea la guvernare a unui partid politic trebuie să aducă după sine și schimbarea celor care nu fac parte din acel partid! Ni s-a părut că spectrul „epurărilor politice” a reapărut. Am fost șocați și rămânem deosebit de preocupați de o asemenea abordare provenind din partea reprezentantului unei instituții cu o poziție cheie în societatea românească. Ne îngăduim să subliniem că această declarație a fost consemnată și înregistrată de către chiar instanța de judecată! Astfel că vă vom putea pune la dispoziție originalul înregistrării, în măsura în care aceasta va fi dorința dumneavoastră.

O asemenea declarație neverosimilă ridicând, pe bună dreptate, o serie de întrebări…

A avut reprezentantul MAE mandat pentru o asemenea abordare și declarație?

Dacă da, cine din MAE a aprobat?

Dacă un asemenea mandat  nu a fost aprobat de către șeful instituției, atunci cine l-a aprobat?

Este poziția reprezentantului MAE în conformitate cu principiile democratice și cele ale unui stat de drept?

Corespunde o asemenea declarație principiilor europene și euroatlantice?

Acestea nu sunt decât câteva întrebări legate de o abordare și o atitudine față de o temă cu implicații vaste asupra societății românești și a modului său de funcționare, precum și a unor acțiuni internaționale ale României aflate în curs de desfășurare.

Rămânem în așteptarea unui răspuns prompt din partea dumneavoastră, în conformitate cu prevederile legale, pentru a lămuri cele întâmplate și a difuza răspunsul dumneavoastră cât mai larg în domeniul public, național și internațional.

Desigur, rămânem la dispoziția dumneavoastră și pentru orice alte clarificări sau informații suplimentare.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.