EL O FI CĂRĂUȘUL de 10.000.000?

Nu există fum fără foc. În speță, fumul este reprezentat de 10.000.000 de euro, suma cu care, conform laudelor milionarului epocii băsesciene, Sorin Paul Stănescu, a ciuruit printr-o salva de 10.000.000 de euro câmpul tactic al lui Dumbravă & Company pentru a-l face basma curată în mai toate dosarele penale în care acesta a fost cercetat.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Sorin Paul Stănescu

Cel puțin așa reiese din lăudăroșenia prea bine cunoscută care îl caracterizează. Se pare că, cărăușul “premiului” de 10.000.000 de euro este un fost jurnalist, un personaj pe care Stănescu l-a spoit peste tot ca fiind pe payroll-ul acestuia cu 50 000 de euro lunar încă din anul 2018.

Știm că cele relatate par fapte incredibile, dar așa s-a lăudat Stănescu. „Incredibil dar adevărat” este că, odată ce unul dintre dosarele acestuia a fost instrumentat la început de către mâna dreaptă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Marius Bulancea, dosarul a fost mai apoi preluat de către procurorul George Adrian Matei. Tot din laudele lui Stănescu, s-ar fi bătut pe burtă și cu acesta. Speța dosarului fiind legată de infracțiune de spălare de bani și corupție, dosar care a zăcut mult în camera preliminară a vreunui câmp tactic.

Este evident ca în astfel de cazuri să se nască bănuieli legitime, mai ales că în dosarul respectiv a existat o serie de probe care ar fi fost indubitabile, puse la dispoziție în baza protocoalelor de cooperare judiciară internațională în care statul român este parte. Cu siguranță, procurorul Bulancea a meșterit ceva în dosarul de urmărire penală, mai ales că, în baza comunicatului făcut de DNA, s-a instituit un sechestru asiguratoriu de 4.501.000 euro și din documentele intrate în posesia Diviziei de Investigații – ASI reiese fără de tăgadă că prejudiciul ar fi fost mai mult decât dublu. Ca atare, de aici ar trebui să intervină o multitudine de bănuieli legitime cu privire la instrumentarea respectivului dosar.

Până la un punct, așa cum reiese din înregistrările din care rezultă clar că Stănescu ar fi avut dialoguri și în afara cadrului instituțional, totul duce către faptul că punctajul dosarului a fost răstălmăcit pentru ca nașul de la Singureni, se pare, să fie favorizat într-o primă fază de către Marius Bulancea. Se pare că ițele încurcate de către Bulancea nu au fost descurcate nici de către al doilea magistrat.

Pentru a nu cupla cu zicala „orice naș își are nașul”, Stănescu și-a făcut și planul de rezervă, făcându-și rezidență în toată regula în Italia, așa cum se poate vedea și în documentul anexat.

În încheiere, redăm un fragment din înregistrările intrate în posesia noastră, în care acesta relatează ce i-a fost spus de către o anumită persoană extrem de importantă din Statele Unite, discuția fiind purtată la o cabană de vânătoare din Canada: „De ce nu mi-ai spus că ai probleme în România…”

Nu ratați investigația jurnalistică care va ajunge în curând la final!

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

Elliott Harris: Unul dintre cei mai importanți oameni de la ONU

Cezar Cătălin MARIN

Banii din droguri, băgați în cartiere de lux din Nordul Capitalei!

Cezar Cătălin MARIN

Ei i-au REVOPSIT “TRECERILE de PIETONI” lui COLDEA!

Cezar Cătălin MARIN

Kövesi, la volanul lui Bode, cu BMW-ul direct în zidul EPPO!

Cezar Cătălin MARIN

Bătălia pentru Cotroceni, între ORDINE si HAOS!

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.