CHESTORE BUTE, PEȘTELE DE LA CAP SE ÎMPUTE!

Încă de la bun început vom evidenția faptul că, în primul rând, în practica juridică, separarea categoriilor migranților de cea a refugiaților are un caracter deosebit.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Și aceasta pentru ca aceștia din urmă să poată beneficia de protecția necesară. Ca atare, îi reamintim fostului inspector general adjunct, pentru o perioadă, a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, domnul chestor Liviu Bute, de faptul că DIVIZIA de INVESTIGAȚII EXTERNE a site-ului Analize Strategice și Informații, de la o zi la alta, reușește prin specialiștii cu care colaborează – inclusiv în domeniul combaterii criminalității organizate transfrontaliere – să pună cap la cap informațiile necesare publicului larg. Dar și instituțiilor abilitate. Un spectru larg de informații, care în vârful piramidei îl are ca protagonist tot pe acest individ.

Este bine de știut că România are probleme evidente din punct de vedere demografic și în mare parte acestea au fost amplificate în ultimii 20 de ani. Mai ales de lipsa totală a politicilor de reindustrializare. Și cooptarea pe de o parte a investitorilor străini dornici să investească în industrii care ar fi putut crea locuri de muncă pentru cei peste 5 milioane de români care au ales calea de a își părăsi, unii dintre ei, agoniselile de o viață și familiile, pentru a presta muncă în afara granițelor patriei.

Toate acestea au împins România să accepte un contingent, aproape în fiecare an, de o sută de mii de cetățeni din țări precum Sri Lanka, Bangladesh, Nepal sau Filipine.

În consecință, ca urmare a acestui cuplu de evenimente – fenomene demografice s-a creat o serie de factori care favorizează pe de o parte creșterea numărului intrărilor ilegale între punctele de trecere a frontierei spre țările UE și pe de cealaltă parte favorizarea cu bună știință a unor cetățeni străini în număr cât mai mare, care primesc vize de intrare în România și în continuare. Respectivii cetățeni primesc avize de muncă eliberate pe bandă rulantă de către Inspectoratul General pentru Imigrări, la comanda căruia se află chestorul Liviu Bute.

În articolele anterioare am făcut o serie de dezvăluiri cu privire la grupările de crimă organizată din cadrul unor instituții ale statului român, precum Ministerul Afacerilor Externe. Cel care a trimis și trimite la misiunile diplomatice ale României din Asia de Sud tot felul de neaveniți impuși din punct de vedere politic de fiecare partid aflat la guvernare. Nepoți, amante, soții de ștabi din județe…

O mare parte dintre aceștia, chiar dacă sunt impuși Ministerului Afacerilor Externe, menționăm că își cumpără posturile cu sume cuprinse între 10.000 și 100.000 euro! Din păcate, ca urmare a acestor acțiuni și în același timp a lipsei de reacție a miniștrilor – mai ales a celor din ultimii cinci ani, impuși de președintele țării care a reușit pas cu pas  să pună umărul la disoluția statului român și să încurajeze cu bună știință corupția.

Dacă lucrurile nu ar sta exact așa, Raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la România nu ar fi fost mai mult decât devastator. Ne întrebăm oare câtă lipsă de bun simț să ai ca președinte, să pleci într-o vizită în statul care tocmai ți-a trântit o farfurie de frișcă peste față, exact ca în filmele americane care îi aveau protagoniști pe Stan și Bran! Dar, cum spuneam într-unul din numerele anterioare, ”peștele de la cap se împute”…

Zilele acestea am avut întâlniri cu echipa DIVIZIEI de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI GLOBAL și am efectuat o vizită în Italia, în regiuneaVeneto. Acolo unde colaboratorii noștri au identificat 487 de cetățeni din Bangladesh care fac parte din comunitatea imigranților în număr de 30.000. Din discuțiile purtate cu o parte din cei 487, aceștia mi-au comunicat că au solicitat, prin intermediul firmelor specializate ”man power”, vize de intrare în România în baza unor contracte de muncă care urmau să se încheie cu entități economice de pe teritoriul României. Toți cei 487 au plătit sume cuprinse între 5 – 7.000 de euro pentru facilitarea primirii vizei de intrare în România.

În cadrul discuțiilor mi s-a relatat exact modul de lucru, începând cu firma de recrutare locală care primește 1.500 euro. Plus 1.000 euro, sumă care este introdusă în fiecare pașaport care urmează să fie depus la Ambasada României de la New Delhi sau la Consulat. Urmând ca înainte cu câteva zile de primirea pașaportului cu viza de intrare în România, bineînțeles, respectivii urmând să plătească încă 2.000 sau 3.500 euro. Bani care, spun aceștia, erau colectați de reprezentanții unor societăți românești de recrutări muncitori și bone din Asia de Sud. Suma de 2.000 până la 3.500 de euro era puțin negociabilă, având în vedere că reprezentanții comunicau că suma de 1.500 euro va merge direct la IGI pentru a se asigura avizul de muncă.

De reținut este că toți cei 487 de cetățeni din Bangladesh au intrat în România având viza eliberată de către Ambasada română de la New Delhi. Dar, de la bun început intenția era clară, de a ajunge în Italia, la comunitatea respectivă. Tot din mărturisirile respectivilor a reieșit faptul că odată intrați în România, după primirea avizului de muncă de la IGI, o mare parte dintre ei se angajau fie fictiv, fie chiar legal, până când o grupare de călăuze aflate în județele Caraș Severin, Arad sau Timișoara urma să le faciliteze trecerea ilegală a frontierei de stat a României. Și tot aceeași grupare îi transporta în Austria și Italia.

La momentul de față, pe lângă cei 487 de cetățeni din Bangladesh care lucrează în orașul Veneția, mai sunt încă 2.513 cetățeni din aceeași țară, toți cu vize de intrare din România, aceștia fiind răspândiți în toată regiunea Veneto. Pe cale de consecință, fenomenul respectiv dă naștere la foarte multe întrebări. Astăzi ne vom opri la doar două…

1. Doamnă ambasador Sezonov, la cât de bine dansați Punjabi, cu siguranță știți și matematică. Deci, cât face 3.000 X 1.000? Ne permitem să vă spunem noi. Este egal cu 3(trei) milioane de euro, suma totală a banilor introduși în fiecare pașaport.

2. Domnule chestor Bute, cu siguranță dumneavoastră știți că 3.000 X 1.500 este egal cu 4.550.000 euro. Și, ca atare, având în vedere contingentul de 100.000 de cetățeni străini pentru România, atât în anul 2023, cât și în anul 2024, ar fi exact 200.000 de cetățeni. Și dacă doar jumătate dintre aceștia ar plăti, ne îndreptăm PAS CU PAS către cifre de ordinul sutelor de milioane de euro.

Menționăm că deținem înregistrări audio–video cu declarațiile date de o mare parte dintre cetățenii din Bangladesh, posesori ai vizelor de intrare în România, care actualmente lucrează în Austria și Italia.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

RISE Project denunță presiunile DIICOT asupra jurnaliștilor de investigație

Cezar Cătălin MARIN

Știa Kovesi ce face MÂNA ei DREAPTĂ?!

Cezar Cătălin MARIN

HOPA! Procurorul Bulancea s-a făcut samsar de BMW!

Cezar Cătălin MARIN

Le miroase gura a Salam de Sibiu de pe Zăgazului

Cezar Cătălin MARIN

FBI: Tentativă de asasinat și act de terorism intern

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.