125.000.000 de euro!

Cam atât ar fi încasat ambasadoarea României la New Delhi, Daniela Sezonov Țane și soțul acesteia, Paul Sezonov, consul general uns peste noapte, pentru eliberarea a nu mai puțin de 125.000 de vize de intrare în România pentru cetățeni din Sri Lanka, Bangladesh și Nepal, în anul 2023.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Conform informațiilor furnizate de către specialiștii DIVIZIEI de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI, ofițeri în rezervă specializați de-a lungul carierei în Transnational Organized Crime (TOC), din Europa și Statele Unite, modul de operare era unul specific grupărilor de crimă organizată transnaționale.

Așa cum reiese din analiza investigației jurnalistice, presupusul grup organizat transnațional era organizat din:

1. Agenți de recrutare locali din orașele țărilor respective, care acționau prin rețelele de socializare în baza unor anunțuri de recrutare forțe de muncă pentru România. Agenții de recrutare primeau sume cuprinse între 10 și 20 de euro pentru fiecare cetățean recrutat. Sumele se plăteau la momentul semnării de către cetățenii respectivi a unui contract cu formele care se ocupau cu procesarea documentelor pentru obținerea vizei de intrare în România.
2. Firma primea din partea persoanei cu care semna contractul de procesare documentele de obținere a vizelor, sume cuprinse între 2.000 și 3.500 de euro. Solicitanților de vize li se explica de la început că suma de 1.000 de euro va fi băgată în pașaport pentru optimizarea eliberării vizei. De reținut este că majoritatea solicitanților de viză nu dețineau sumele respective iar aici intervenea o altă societate care efectua plata comisionului aferent obținerii vizei. Fie în baza unui contract de gaj imobiliar pe numele solicitantului sau rude ale acestuia, aceștia urmând să returneze împrumutul cu o dobândă de 15% pe lună, într-o perioadă de maxim un an. Firmele garante aveau în spate personaje din lumea interlopă din țările respective, ca atare riscul pentru a nu se returna suma era ca și inexistent.
3. După obținere, ”câștigătorilor vizelor” li se solicita o plată suplimentară de 3.000–3.5000 euro, ușor negociabilă, bani care erau încasați în vederea perfectării documentelor de angajare și obținere a permiselor de muncă. Sumele respective erau colectate de către diverși cetățeni români care se deplasau la fața locului. De menționat că acești cetățeni fie erau reprezentanții societăților comerciale române angajatoare, fie erau simpli comisionari (cărăuși de bani). Similar cu suma de 1.000 de euro care optimiza obținerea vizei de intrare în România eliberată de Ambasada României de la New Delhi, acestora li se explica că din cei 3.000 – 3.5000 de euro, 1.5000 de euro vor fi plătiți la Inspectoratul General pentru Imigrări pentru obținerea avizului de muncă.
În baza unor discuții pe care specialiștii le-au avut cu 10 surse umane folosite pentru a intra în legătură cu reprezentanții grupărilor, a reieșit clar că acesta era în concret modul de abordare și pus în practică. Ne rezervăm dreptul de a păstra anonimatul surselor respective pentru a nu le pune viața în pericol.

De reținut este că informații identice au fost primite și în cadrul anchetei jurnalistice extinse în Veneția, Italia, unde există o comunitate de 30.000 de nepalezi.

Din discuțiile avute cu unii dintre reprezentanții comunității nepaleze și nu numai, la care am asistat personal în luna mai a anului 2024 în Veneția, Italia, discuții purtate de-a lungul a trei zile cu peste 300 de cetățeni nepalezi care dețineau, așa cum am văzut, vize de intrare în România, cât și permise de ședere eliberate de către Inspectoratul General pentru Imigrări din județele Ilfov, Caraș Severin, București, Galați și Constanța, aceștia relatându-mi că modalitatea de obținere a vizelor era identică cu cea enumerată mai sus.

I-am întrebat pe aceștia care era motivul pentru care solicitau vize de intrare în România și mai apoi permise de muncă și în proporție de 99,9%, respectivii mi-au spus că toate ambasadele Uniunii Europene aflate în India, nu doar la ambasada României la New Delhi, vizele putând fi obținute plătind pentru obținerea lor, desigur, nefiind vorba de taxele consulare. Din discuțiile purtate a reieșit clar că majoritatea solicitanților de viză intrare în România aveau în plan să muncească doar câteva luni sau un an, după care să fie ajutați să plece în țări precum Austria și Italia, unde unii dintre ei erau așteptați de către familiile lor stabilite deja în țările respective, România fiind doar o țară de tranzit pentru care aceștia plăteau sume exorbitante în aeroport cu situațiile economice ai căror cetățeni erau.

Salutăm încă o dată munca polițiștilor judiciariști și a procurorilor DNA și DIICOT pentru demararea anchetei. Așa cum titram la începutul investigației de către noi ”Fabrica de vize MAE” acum o lună și jumătate și având ca TO ambasadoarea României de la New Delhi, Daniela Sezonov Țane și soțul acesteia, consulul general uns peste noapte, Paul Sezonov. Acela care figura pe pagina oficială a echipei ambasadei României de la New Delhi în calitate de consul general, am observat cu surprindere că astăzi, pe pagina oficială a ambasadei, la rubrica echipa ambasadei, soțul, fotograf, doctor în chimie, nu mai apărea la rubrica consul general, Paul Sezonov.

Ca atare, îi adresăm două întrebări în primul rând doamnei ministru Luminița Odobescu, care a efectuat o vizită în luna februarie și a tăiat chiar și ”pamblica” cu ocazia măririi și modernizării spațiilor din cadrul Ambasadei și a consulatului de la New Delhi pentru optimizarea eliberărilor de vize: Stimată doamnă ministru, care să fie explicația fenomenului ”paranormal” de dispariție a numelui consulului general Paul Sezonov de pe pagina de internet a ambasadei de la rubrica ”echipa ambasadei”?.

Întrebarea numărul 2: A fost rechemat în central consululul general Paul Sezonov sau există ipoteza ca numele acestuia să fi fost șters în încercarea de a mușamaliza presupusele ilegalități comise în cadrul ambasadei de la New Delhi?

Ne rezervăm dreptul în a opina că mai degrabă numele a fost șters cu intenție, așa cum veți vedea în fotografiile pe care le vom publica, de unde reiese că în luna februarie 2024, doamna ambasador Daniela Sezonov Țane, cât și soțul acesteia, Paul Sezonov, au participat la o întâlnire care cu siguranță făcea obiectul agendei ambasadei. În fotografiile pe care le vom publica am observat și prezența unui Security IT expert, de la București, Dan Pantea, un personaj care va face parte integrantă din ancheta în curs de desfășurare de-a dreptul explozivă.

Dan Pantea

Accesați documentul ce conține informații detaliate despre personalul ambasadei aici: 
Embassy-staff-romania
 

Ne așteptăm deja ca personaje din acest grup să sponsorizeze anumite instituții media autohtone, având ca scop intimidarea mea în calitate de patron al site-ului Analize Strategice și Informații și ca atare le urăm succes în acțiunile viitoare de terfelire a imaginii personale.

ASI va merge până la sfârșit cu investigația jurnalistică pornită, având singurul scop: Adevărul până la capăt! Și pentru asta trebuie ca instituțiile statului să vadă care este capul de pod care poate pune în pericol atât credibilitatea României în Uniunea Europeană, cât și factori care ar putea pune în pericol siguranța națională a statului.

Opinăm că acest cap de pod reiese din conținutul articolului.

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Știri externe

Cezar Cătălin MARIN

Elliott Harris: Unul dintre cei mai importanți oameni de la ONU

Cezar Cătălin MARIN

Banii din droguri, băgați în cartiere de lux din Nordul Capitalei!

Cezar Cătălin MARIN

Ei i-au REVOPSIT “TRECERILE de PIETONI” lui COLDEA!

Cezar Cătălin MARIN

Kövesi, la volanul lui Bode, cu BMW-ul direct în zidul EPPO!

Cezar Cătălin MARIN

Bătălia pentru Cotroceni, între ORDINE si HAOS!

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.