Tambele politice și-au dat borșu’ în Parlamentul României

Să mai spună cineva că politicienii dâmbovițeni nu-și dau sângele pentru țară! Băștinașii Dan Vîlceanu și Florin Roman au spart gheața: sunt primii noștri parlamentari care au dat proba practică…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

PNL a păgubit AUR de locul I!

Culmea este că, după patru ani de răcnete, îmbrânceli, mahalagisme și înjurături marca AUR în Parlamentul României, liberalii sunt cei care au furat de sub nasul lui Simion&Comp premiul cel mare. Premianții sunt cei doi deputați deja pomeniți: penelistul Florin Roman și fostul său coleg de partid Dan Vîlceanu – aciuat acum în Forța Dreptei. Chiar dacă descendența noastră din maimuțe este pusă sub semnul întrebării de mulți specialiști, Vîlceanu și Roman o iau în continuare de bună din moment ce s-au comportat ca doi maimuțoi în plin Parlament. Rezultatul: victima Roman s-a ales cu o smotoceală bună și cu nasul însângerat iar agresorul Vîlceanu cu o serioasă sancțiune: diminuarea indemnizaţiei de deputat cu 50% timp de 6 luni și reducerea duratei luării de cuvânt la maximum 10 secunde pe intervenţie pentru o perioadă de 3 luni în cadrul şedinţelor.

”După o altercație verbală, am fost agresat fizic spre ieșirea din plen. În urma acelei altercații mi-a înfipt mâna-n gât. Pe hol a fost o strângere puternică, a încercat canibalic în zona capului și când am lăsat capul în jos m-a lovit cu genunchiul”, a descris Roman incidentul. Acesta s-a prezentat imediat la IML și a anunțat că va face plângere penală împotriva lui Vîlceanu și îi va cere acestuia daune materiale.

Luat la întrebări, Vîlceanu a încercat să bagatelizeze incidentul: ”Nu a fost o bătaie. Doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen. Nu vreau să intru în scandaluri marca Roman”. L-au dat însă de gol camerele montate în Parlament și deputatul PNL Emil Dumitru – martor la scenă: ”Mi-a fost teamă să intervin. Au fost doar niște schimburi de replici în interiorul plenului, apoi domnul Vîlceanu a fost cel care l-a luat pe sus pe colegul Roman. Aștept să se facă lumină în acest caz. Nu este corect față de cetățeni să apară astfel de imagini”. Acestea fiind faptele, s-ar putea concluziona simplu că în interiorul multor bărbați se ascunde câte o tambă ancestrală care își face sau nu simțită prezența în funcție de educație, cultură și grad de evoluție spirituală. Concluzie întărită și de calitatea vizibil din ce în ce mai proastă a ”aleșilor” care populează scena noastră politică: mulți semidocți (ba chiar zerodocți), analfabeți funcționali, plagiatori sau doar simpli cumpărători de diplome pe care sunt incapabili să le citească fără poticneli și bâlbâieli. Există însă ceva care atrage atenția și poate indica un rău și mai mare, respectiv aprecierea făcută de Roman după cafteala încasată: ”Vîlceanu avea o privire ciudată, tulbure”. Cum comentariul trimite la posibilitatea ca Vîlceanu să fi fost sub influența unor substanțe necunoscute/interzise, Rareș Bogdan a apreciat public că Dan Vîlceanu ar trebui ”să facă un test ca să elimine orice supoziție”. Sugestie ignorată, evident, de cel în cauză.

Comportament neadecvat, control psihologic obligatoriu!

Și așa ajungem la problema consumului de droguri, fenomen care se agravează de la o lună la alta în România. Țară în care se aglomerează dovezile că drogurile fac adevărate ravagii nu numai în rândul adolescenților, ci și în rândurile politicienilor, magistraților, polițiștilor, corporatiștilor, funcționarilor publici, așa zisei lumi bune. Asta înseamnă că România se confruntă în prezent cu o problemă uriașă, ceea ce însă nu-i împiedică pe unii dintre politicieni – Dacian Cioloș și colegii săi din Reper mai exact – să insiste în continuare pentru dezincriminarea posesiei de canabis ”în limita a trei grame”. Insistență deplasată fie și doar din cauză că Parlamentul a respins deja o astfel de lege în toamna anului trecut. Ținând cont de tot ce se întâmplă de câțiva ani încoace și în Parlament și în țară, nu mai bine ar fi să se instituie, prin lege, un dublu control – psihologic și drogtest – pentru toate persoanele dornice să ocupe un loc în Parlament? Ba cam da și tot bine ar fi și ca la un astfel de control să fie supuse și persoanele care lucrează în Guvern plus restul instituțiilor cheie ale administrației de stat, dacă te gândești că viața fiecăruia dintre noi și soarta țării depind în fond de legile date și de deciziile luate de astfel de persoane. Apropo, Dan Vilceanu și Florin Roman sunt legiuitori iar Dacian Cioloș își dorește și el să mai frece menta (sau frunze de canabis?) încă cinci ani în Parlamentul European. Ca reprezentant, vezi Doamne, al României.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.