Serviciile îl scot la careu pe Ciucă

Autoimplicat de luni bune în ecuația prezidențialelor din toamnă, Mircea Geoană este dat acum, de INSCOP Research, în pole position în cursa pentru câștigarea Cotroceniului. Asta taman când unii îl și vedeau pe Ciucă al nostru președinte…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Ciucă

Conform sondajului realizat de INSCOP Research în perioada 20–25 mai 2024, Mircea Geoană ar câștiga fluierând finala prezidențială (cu scoruri cuprinse între 61,2 și 69,3) atât în fața oricăruia dintre cei doi lideri ai coaliției guvernamentale – Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – cât și a liderului AUR, George Simion. Altfel spus, Geoană rupe tot și este o achiziție grozavă pentru orice formațiune politică dornică să (re)atârne în palmaresul propriu Cotroceniul. Aviz amatorilor care încă strâmbă din nas în fața variantei de a și-l asuma și susține pe Mircea Geoană… Cât privește accederea lui Mircea Geoană în turul doi al prezidențialelor, asta este o certitudine dacă luăm de bune cotele calculate de INSCOP: 23,7 Mircea Geoană, 18,2 Marcel Ciolacu, 13,5 George Simion, 12,5 Diana Șoșoacă, 11,5 Nicolae Ciucă, 8,6 Cătălin Drulă, 5,6 Dacian Cioloș.

Odată prezentate cifrele, hai să vedem dacă nu cumva întregul sondaj are și semnificații ascunse. Și are, așadar să le luăm pe rând:

1. Este aruncat pe piață într-un moment în care PNL și l-a asumat total pe Nicolae Ciucă pe post de prezidențiabil iar în cercurile politice se vorbește despre posibila acceptare a liderului PNL de către partenerii strategici.

2. O parte din servicii este de acord cu Ciucă și chiar s-a implicat în campania prezidențială demarată avant la lettre de către liberali. A pus umărul la publicarea volumului scris de Ciucă, ”Un ostaș în slujba țării”, ba și la facilitarea montării a zeci de panouri cu Ciucă și cartea lui (cei care fac drumul București – Constanța spun că parte din laterala autostrăzii este tapetată cu Ciucă).

3. Geoană este cotat cu prima șansă prezidențială deși acesta ar intra în cursă cu un serios handicap electoral: niciun partid cu structură națională serioasă (categorie în care joacă doar PSD și PNL) nu dorește să-l adopte pe actualul nr. 2 din NATO și să meargă cu el în bătălia pentru Cotroceni.

4. Persoanele avizate stiu că INSCOP Research este casa de sondaje folosită de servicii iar asta înseamnă că, citit în această cheie, sondajul citat îl calcă practic pe cap pe Nicolae Ciucă. Politician calificat, conform scorurilor avansate de INSCOP, pe locul cinci (până și în urma Dianei Șoșoacă).

Fără doar și poate alegerile din acest an sunt mai importante decât orice scrutin din trecut și asta nu numai din cauza dificilului context internațional (tensiuni interstatale extreme, reechilibrarea polilor de putere, redesenarea sferelor de influență, războaie în derulare sau în pregătire, ascensiunea formațiunilor politice radicale/extremiste etc) ci și pentru că în România noastră se schimbă acum garda în servicii. Realitate demonstrată din plin de cazul Coldea pentru toți cei care nu mai cred în povești cu zâne și Feți-Frumoși justițiari care au stat în adormire în cadrul serviciilor parchetelor și DNA iar acum s-au trezit brusc la viață, hotărâți să curețe întregul sistem de putregai. Haida-de, să fim oameni serioși. Cea mai veridică explicație este că, în așteptarea ”plicului galben” cu numele viitorului președinte, falangele sistemului intern se caftesc aplicat pentru a crește șansele candidatului agreat de ele. Iar asta înseamnă că ”falanga Geoană” a început să tragă preșul de sub picioarele lui Ciucă. Finuț deocamdată, doar ca o avanpremieră a ”reality show”-ului cu sânge pe pereți care va debuta după 9 iunie.    

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri
Minune: Mutul Iohannis a căpătat glas! Nu și funcție…

Simona BĂDULESCU

Disperare în PNL: Ciucă bate pasul pe loc

Simona BĂDULESCU

Iohannis și-a scos moștenitorul în lume

Simona BĂDULESCU

Adevăr sau minciună: PSD și PNL, decapitate înainte de prezidențiale

Simona BĂDULESCU

Un Parlament răsărit din iahnie și rachie

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.