S-a pornit vidanja politico-electorală în Capitală

Buni amici și parteneri de rele între scutinuri, politicienii se știu bine și pe față și pe dos și nu ezită să-și dea la gioale și să fluture desuurile murdare ale adversarilor în campanie. În acest an, startul l-au dat Piedone de la 5 și Pandele din Voluntari.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
piedone

Soț al doamnei Firea și primar pe veci în Voluntari, Florentin Pandele și-a lăsat nevasta să-și plângă amarul acasă și s-a năpustit pe starul momentului electoral, Piedone. Un Piedone care, întrebat ce părere are despre o confruntare electorală cu Firea, a răspuns cu o neașteptată aroganță: <<Cine este Gabriela Firea?>>.

Dat pe primul loc în toate sondajele, Cristian Popescu Piedone a decis că poate să-i dea cu flit <<candidatului deocamdată>> al PSD, Gabriela Firea. Despre care, în ultimele zile, a narat diverse: că a dat bucureștenilor doar pâine nu și circ, că este un simplu roboțel care se învârte în jurul unui soț puternic <<care este primar în acea Republică care se numește Republica Voluntari>>, că nu are șanse din moment ce <<Bucureștenii nu cred în învinși>>. În plus, Piedone l-a acuzat pe acest soț al doamnei în cauză că ar face <<eforturi desperate>> să-l scoată pe el din campania electorală.

Pandele i-a tăiat din prima emisia lui Piedone

Atacul la nevastă și la el însuși l-a aruncat pe Florentin Pandele direct în arenă, de unde l-a poftit pe Piedone la o <<luptă bărbătească>> în care acesta din urmă să răspundă clar și cu dicție la întrebări gen: cine pe cine a trădat în PUSL, cu cine a negociat pe sub masă pentru a-și pună neamurile pe liste electorale, în ce anturaje se învârte etc.

Ciudat este că intervenția lui Pandele i-a tăiat lui Piedone elanul belicos. Acesta nu numai că a refuzat să ridice mănușa aruncată de Pandele dar s-a și grăbit să declare, seara într-o emisiune televizată, că personal mustește de respect pentru Gabriela Firea și nu numai că nu are de gând să o atace în cazul în care doamna va candida. dar nu are de gând nici măcar să răspundă dacă el va fi cel atacat de madam. Foarte interesant.

BEC dezunește Dreapta Unită

În timp ce stânga își întinde rufele murdare pe frânghia electorală, dreapta ori se victimizează, ori vânează cu limba scoasă candidați viabile, depinde unde privești.

Dacă te uiți spre Dreapta Unită, vezi că Biroul Electoral Central s-a pus de-a curmezișul acelui <<menage a trois>> construit de USR, PMP și Forța Dreptei. Concret, BEC a refuzat să înregistreze Dreapta Unită în cursa pentru Parlamentul European și asta pentru simplul motiv că PMP are o situație legală complet neclară: în actele oficiale președinte este Cristian Diaconescu (la el este și ștampila partidului) iar formațiunea este condusă de facto de Eugen Tomac. Cum Tomac nu are însă drept de semnătură, BEC a respins, ieri, cererea de înregistrare iar cei trei lideri (Drulă, Tomac și Orban) au luat foc. Minunat prilej pentru ca Dreapta dezunită cu forța de BEC să se victimizeze și să cheme oamenii în stradă.

PSD și PNL se scormonesc în continuare de-un candidat

Dacă privești spre partidele așa zis serioase, PSD și PNL, vezi aceleași două gîini fără cap care se învârt de nebune de-a lungul și de-a latul ogrăzii doar-doar s-ar izbui de vreun candidat de soi. Cele trei zile trecute de la ultima întâlnire a liderilor Coaliției nu s-a clarificat nimic iar PSD și PNL se bălăngăne la fel de indecise în jurul celor două variante: sî candideze âmpreună sau separat. Deși se pare că pesedeii și liberali s-au obișnuit așa și se simt bine, din păcate pentru ei sunt obligați să ia săptămâna care vine o decizie. Nu de alta, dar caută un candidat pentru alegerile locale din iunie 2024, nu din iunie 2028 …

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.