S-a decis: Mihai Tudose este ,,doamna” Coaliției

Liderii Coaliției au ales: PSD deschide lista candidaților la alegerile europarlamentare, prin urmare locomotivă pentru PSD și PNL este Mihai Tudose. El ocupă locul despre care Ciolacu spunea din start că este rezervat unei „femei independente” și cu mult vino-ncoace pentru electorat…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
tudose-ciolacu

<<Nu s-a tras din fes, nu s-a dat cu zarul, nu am făcut ca-n Texas – am luat 10 metri distanță și acum vorbiți cu supraviețuitorul. Am vorbit mai devreme și cu Rareș Bogdan, părea viu. Asta a fost ordinea decisă de PSD și PNL. Dacă PSD deschide lista la europarlamentare, asta e>> – a sintetizat Tudose modul în care s-a făcut selecția între el și Rareș Bogdan. Odată desemnat deschizătorul listei pentru PE, pesediștii și liberalii și-au luat de grija europarlamentarelor. Au rămas în schimb pe cap cu alegerile locale iar aici lucrurile sună ca dracu’, vorba lui Petre Roman.

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara?

Mariajul PSD-PNL (decis de liderii de la centru și moșit de Klaus Iohannis) a resuscitat vechi patimi și resentimente între pesediștii și liberalii din întreaga țară. Cei mai mulți s-au mulțumit doar cu furioase vocalize locale. Ajunși în fața șefilor, și-au temperat elanul revoluționar, tonul și reproșurile, așa că liderii PSD și PNL au sperat să scape repede de corvoada unificării celor două armii sub același steag electoral. Când să zică hop s-au trezit refuzați net de liderul PNL timișorean Alin Nica (actualul președinte al Consiliului Județean Timiș), căruia nici prin cap nu-i trece să lase șefia CJ Timiș pesedistului Alfred Simonis într-un județ în care PSD nu reușește să câștige nimic prin vot și asta de mulți ani. 

<<Timişul nu este de vânzare, Timişoara nu este de vânzare la talciocul politicii dâmboviţene>>, a decretat scurt Nica. Mai mult, tot el i-a îndemnat pe colegii săi liberali să dea dovadă de același curaj: <<Vom vedea mâine dacă vor fi şi alţi lideri care să susţină această cauză, eu voi respecta decizia şi voi fi liber să iau ce decizie e necesară, în funcţie de circumstanţe>>. Cel mai rău pentru marea coaliție PSD-PNL este că Alin Nica a anunțat, la fel de hotărât, că el <<va candida indiferent de decizia colegilor>>.

Se știe deja și din partea cui: Dreapta Unită formată din USR, PMP și FD. Știut fiind sprijinul de care se bucură Nica în Timișoara, dominația electoratului de dreapta în acest județ și improbabilitatea ca pesedistul Simonis să câștige șefia CJ într-un fief cap-coadă liberal, trecerea lui Nica de partea unui alianțe care include și USR poate lăsa Coaliția PSD-PNL și fără Primăria deținută acum de Dominic Fritz. Pierderea acestui județ nu înseamnă nimic pentru PSD-ul care oricum nu contează în peisajul local, dar reprezintă o pierdere însemnată pentru PNL-ul care se va vedea cu zestrea electorală micșorată și va deveni astfel și mai vulnerabil în fața PSD.   

Coaliției PSD-PNL nu-i priește nici aerul Capitalei

Lucrurile nu stau tocmai bine nici la București, unde PSD și PNL par să stea, deocamdată cel puțin, ca vițica în fața porții Primăriei Capitalei. Născut cu forcepsul cu doar o săptămână în urmă, candidatul comun PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, dă piept cu primele sondaje de opinie. Două la număr, produse de Avangarde și de Sociopol după lansarea lui Cîrstoiu pe malul Dâmboviței. În ambele, candidatul PSD-PNL ocupă același demoralizant loc trei. Dar să prezentăm primii trei candidați în ordinea calculată de cele două cercetări operate în aceeași perioadă (Avangarde 20 – 24 martie și Sociopol 21 – 24 martie):

Avangarde: Cristian Popescu Piedone – 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%

Sociopol: Nicușor Dan – 34%, Cristian Popescu Piedone – 30%, Cătălin Cîrstoiu – 26%. 

Chiar dacă Sociopol a fost în mod evident mult mai generos în comparație cu Avangarde, Cîrstoiu tot pe ultimul loc al podiumului este și asta într-o cursă în care nu contează nici argintul și nici bronzul din moment ce alegerile locale se desfășoară într-un singur tur. Confruntat cu aceste rezultate, Rareș Bogdan a susținut că ele nu sunt de natură să-i descurajeze pe liberali și pesediști: <<Nu suntem îngrijorați, suntem motivați>>. Așa o fi, așteptăm și noi să vedem, pe 9 iunie, cât de motivați au fost în susținerea lui Cătălin Cârstoiu liberalii și pesediștii bucureșteni conduși de Sebastian Burduja și Gabriela Firea…

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.