Rămase fără prospături, PSD și PNL își deschid conservele

PSD și PNL au făcut stânga/dreapta-mprejur și au anunțat că fiecare partid merge pe cont propriu în alegerile pentru Primăria Capitalei. PSD cu Gabriela Firea și PNL cu Sebastian Burduja.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
firea-burduja

Așadar, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au fost sterși de praful și scuipații aruncați peste ei de propriile lor partide și au fost (re)puși candidați. Asta după ce Cătălin Cîrstoiu a fost măturat fără nicio jenă chiar de către cei care l-au rugat să le fie candidat. Acceptul dat de Burduja nu e de mirare: este un politician tânăr, puțin cunoscut și cu o notorietate firavă. Dificil în schimb este de înțeles da-ul spus de Firea – o piesă politică grea și ultracunoscută pe întreaga scenă mioritică.

Se reactivează războiul intern pesedist, Firea versus Ciolacu

Deși candidează pe lista PSD-PNL la europarlamentare iar locul îi este asigurat, Gabriela Firea a fost de acord să intre în cursa pentru PMB sub flamura PSD – partidul care a eliminat-o cu doar o lună în urmă din aceeași cursă electorală și asta după ce o gratulase cu eticheta de ”candidat deocamdată”. Chiar dacă suntem în postul Paștelui și se știe că Firea este o femeie credincioasă, trecerea cu buretele peste jignirile aduse și mulțumirile livrate ieri, în mod public, lui Marcel Ciolacu, chiar nu sunt stilul ei. În mod evident, Firea îi vrea capul lui Ciolacu. La fel de evident este și că Marcel Ciolacu știe, altfel nu ar fi readus, tot ieri, în memoria publică afacerea ”azilelor groazei”, vezi Doamne într-o formă favorabilă pentru Firea: ”Adevărul a ieşit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”. Ceea ce este ori o gafă, ori un atac perfid mascat din moment ce numele Gabrielei Firea a fost, din nou, asociat cu ”azilele groazei” în urechile opiniei publice taman în momentul în care își anunța candidatura sa la PMB.

Inclusiv reacția lui Ciolacu ne readuce la întrebarea inițială: de ce a acceptat Firea, după umilința îndurată, să intre într-o cursă electorală cu rezultat incert. Ba mai mult, șansele ei sunt și mai mici decât cu o lună în urmă. Singurul răspuns logic este că Firea și trupa din spatele ei se pregătesc să-i rupă capul lui Ciolacu și asta nu în toamnă, după prezidențiale, ci chiar în plină vară după alegerile din 9 iunie. Când, indiferent dacă Firea îl detronează sau nu pe Nicușor Dan, Ciolacu va avea mari probleme. Ori îi scuipă Firea semințe în cap din scaunul de Primar General, ori va fi acuzat că a adus mari daune PSD acceptând strategia candidatului comun cu PNL și promovarea independentului Cătălin Cîrstoiu. Pe scurt, deși suntem în postul Paștelui, trebuie să spunem că Ciolacu a dat de dracu’. Și tot într-o situație inconfortabilă (dar infinit mai ușoară decât a lui Ciolacu) este pus acum și Dan Voiculescu plus Antenele lui. Nu de alta, dar cel mai puternic adversar al lui Piedone (candidatul partidului lui Voiculescu) este Gabriela Firea – cea protejată și răsfățată permanent de Voiculescu și instituțiile media patronate de el.

Burduja nu are nimic de pierdut, dar nici de câștigat

Dacă la PSD treburile s-au încurcat peste noapte, PNL băltește în continuare liniștit. Toți știu că Sebastian Burduja nu are șanse să câștige Primăria Capitalei, dar liberalii sunt mulțumiți că măcar își vor recupera o parte de electorat din mrejele Dreptei Unite. În plus, notorietatea lui Burduja va crește și astfel PNL va avea un om tânăr, cu școli făcute la timp și cu verbul la el, capabil să reprezinte în mod onorabil partidul în viitoarele confruntări electorale. Chiar dacă este lipsit (deocamdată!) de o Firea înfiptă în coastă, Ciucă al nostru greșește dacă stă liniștit pe ranița făcută cadou de Iohannis. Mult mai bine ar fi să arunce o privire mai atentă asupra ex-pedeliștilor rebotezați liberali. Ca să nu-i tulburăm însă domnului Ciucă prima sa experiență electorală, ne abținem și nu dezvoltăm subiectul acum.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.