PSD și PNL reîncălzesc ciorba coaliției?

Astăzi este programată ultima (să sperăm) încăierare pesedisto-penelistă pe subiectul datei alegerilor. După, PSD și PNL s-ar pregăti să-și reînnoiască jurămintele de cununie, spun unii.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Conform spuselor premierului Ciolacu, marea coaliție guvernamentală va stabili astăzi data alegerilor prezidențiale și parlamentare. ”Finală” care o precede pe cea pentru Cotroceni și în care ambele partide au interese diferite. Liberalii vor să-i fraierească încă o dată pe pesediști insistând pentru organizarea alegerilor parlamentare concomitent cu unul dintre tururile pentru alegerile prezidențiale, pesediștii vor să existe trei scrutinuri; cele două tururi pentru Cotroceni și un scrutin separat pentru Parlamentul României. Reamintim că, în preliminarii, PNL a câștigat bătălia obligând practic PSD-ul să renunțe la organizarea prezidențialelor în septembrie. Ținând cont de situația la zi, cert este că următoarele alegeri vor avea loc în lunile noiembrie – decembrie. Combinate sau nu, depinde cât de băț se va ține PSD-ul.

Și acum să mergem în culise, unde circulă mai nou un zvon de senzație: PNL și PSD ar lua din nou în calcul varianta unui candidat comun pentru Cotroceni! Și mai senzațional ar fi dacă PSD și PNL l-ar ”face poștă” tot pe Cătălin Cîrstoiu. În fond, omu’ are deja antrenament, ca de altfel și Coaliția. Cum în politică absolut totul este posibil, readucerea acestui scenariu la viață este foarte posibilă, mai ales că toate analizele și socotelile din prezent ies cu minus și pentru candidatul PSD și pentru candidatul PNL. Liberalul, Nicolae Ciucă pe numele său, este bănuit că poate rata cu succes turul II, iar pesedistul Ciolacu are șanse minime în finală. Ca urmare, odată trecut hopul cu fixarea datei prezidențialelor, pesediștii și liberalii nu ar avea nicio greață să se șteargă fiecare de scuipații celorlalți și să se pupe din nou în bot, conform modelului patentat de moșii noștri politici: ”Pupat Piața Independenți”. Până să ajungă însă la acest fericit moment, pesediștii și liberalii îndeasă fiecare cât pot bețe în gardul ”aliaților”. Dovezi: pesediștii nu mai prididesc afirmând (cu repetiție) că Ciucă nu are șanse să intre în turul doi nici dacă tapetează toată țara cu afișele sale. În replică, Nicolae Ciucă opintește, pe Facebook, să treacă în contul PNL-ului tot meritul măririi pensiilor: ”Vârstnicii merită tot respectul nostru pentru că pe umerii și munca lor s-a construit România de azi. De când PNL se află la guvernare, din 2019, pensiile românilor au crescut cu peste 60%. Și vom continua să arătăm aceeași grijă pentru toate nevoile seniorilor și de acum înainte”. Și tot pe Facebook atacă și liberalul Florin Roman: ”Dl. Grindeanu vrea să-i rupă gâtul lui Ciolacu”, a răsucit Roman cuțitul în rana lui Ciolacu, afirmația sa fiind adevărată dar deja veche și în PSD și pe scena politică.

Chibiții meciului PSD – PNL aruncă cu sondaje din tribune

Până să aflăm dacă se prelungește sau nu termenul de valabilitate al mariajului pesedisto-penelist, se poate observa cu ochiul liber că ”suporterii” au început să arunce cu fumigene pe piață. Este vorba despre sondajele de opinie menite să încurajeze/descurajeze și partidele și pe candidați. De exemplu, după ce Sociopol-ul l-a băgat pe Ciucă la categoria ”și alții”, o cercetare efectuată de CURS dă de înțeles că finala prezidențială s-ar juca între Ciolacu și Ciucă (situația cel mai greu de atins).

Concret, CURS i-a cotat pe cei mai disputați trei ”crai” prezidențiabili astfel: Marcel Ciolacu 30%, Nicolae Ciucă 20%, Mircea Geoană 17%. Mai mult, CURS le face viața frumoasă pesediștilor și peneliștilor spunându-le că vor obține 35%, respectiv 24% – ceea ce împreună le-ar asigura o majoritate de 54%. Trai nenecilor PSD și PNL pe sondaje, asta dacă nu ar fi otrăvite. Și cu siguranță sunt, mai ales în această etapă premergătoare alegerilor.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.