Piedone a pus cruce candidaturii lui Firea

Cristian Popescu Piedone a anunțat că va candida la Primăria Capitalei. Intrarea lui în cursă confirmă ceea ce liderii PSD se codesc să recunoască public: Gabriela Firea va mai intra în Primăria Generală doar în calitate de vizitator sau petent.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
gabrielafireapsd

După ani de eșecuri politice, Dan Voiculescu bate la poarta Primăriei Capitalei

Cristian Popescu Piedone este lider al PUSL (Partidul Umanist Social Liberal) – formațiunea politică păstorită de patronul Antenelor, Dan Voiculescu. Deși acesta încearcă, de mai bine de 20 de ani, să-și transforme jucăria într-un partid solid care să stea pe picioarele lui pe scena politică românească, demersul a eșuat indiferent de numele purtate de-a lungul anilor: PUR, PC, PPU-SL. Fiind vorba însă de un <<partid al Antenelor>>, Voiculescu și-a lipit, la fiecare alegeri, progenitura politică de listele PSD-ului (contra susținere mediatică) și astfel și-a băgat reprezentanți și în PPE și în Parlamentul de la București. Acum, Piedone (Voiculescu) bate la Primăria Capitalei sub sigla PUSL. Conștient de impactul redus al acestui partid, Piedone propune PSD și PNL formarea unei alianțe social-liberale gândită să-l măture pe Nicușor Dan din postul de prim edil. Cum acesta este rezumatul candidaturii lui Piedone, cu istoric cu tot, să ne întoarcem acum la Gabriela Firea și visele ei spulberate.

Liderii PSD i-au spus deja <<PA>> Gabrielei Firea, dar în surdină

Legătura dintre Firea și Piedone este, în acest context, deja pomenitul Dan Voiculescu. După cum se știe, Firea a lucrat în perioada ei jurnalistică la Antene iar odată plecată în <<civilie>> s-a bucurat constant de susținerea lui Voiculescu și a întregului trust media deținut de acesta. O susținere suficient de mare încât conducerea PSD-ului să fie încondeiată, mediatic, cu cacao ori de câte ori izbucneau controverse între Firea și liderii partidului en-titre. Faptul că Firea este de departe preferata lui Voiculescu este și cauza pentru care Piedone s-a abținut până acum să se angajeze oficial în bătălia pentru PMB – marea sa ambiție. S-a abținut și a tăcut eroic deși noi semne de întrebare se adunau zilnic asupra candidaturii Gabrielei Firea din partea PSD. Recenta sa declarație tranșantă – <<Candidez!>> – demonstrează fără dubiu că tabăra Ciolacu & Comp a șters-o deja pe Gabriela Firea din rândul opțiunilor pentru localele din acest an și, chiar dacă pesediștii se codesc să recunoască oficial, Piedone și Voiculescu știu că decizia a fost luată. Să fie clar: Piedone ar sta și astăzi în banca lui de primar de sector dacă Firea ar mai avea o șansă cât de mică.

Piedone dă în soclul lui Nicușor Dan dar și la temelia candidatului unic PSD-PNL

Intrarea lui Piedone în joc ar putea însă afecta mult mai serios decât cred unii și alții șansele candidatului/candidatei susținute de PSD și PNL iar motivul este evident: Piedone are mare priză la electoratul pesedist – un electorat care și așa nu se va repezi in corpore să voteze un candidat sprijinit de liberali. În plus, USR are în continuare fani în Capitală iar aceștia vor vota Nicușor Dan, deci candidatul PNL-ului nu va beneficia în mod cert nici de toate voturile dreptei bucureștene. Aceasta fiind situația, intrarea lui Piedone în cursa electorală poate să însemne un nou spin înfipt în pielea fragilei (și extrem de complicatei) alianțe recent parafate între PSD și PNL.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.