”Nicușor colaborator”, ultima rimă dâmbovițeană

Taman când se credea că tema securistică nu mai este una de actualitate la vreme de campanie electorală, iată că ea revine la modă în acest an.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Nicușor Dan

Pe scurt, actualul Primar General Nicușor Dan avea obiceiul, june fiind, să îi dea în gât la Securitate pe colegii de liceu detestați. Doi la număr, conform documentelor lansate pe apa Dâmboviței de site-ul nostru, asi-romania.ro, plus un profesor. Din documentele citate rezultă că evenimentul a avut loc în anul 1988, înainte ca Nicușor Dan să-și ia zborul spre Australia în calitate de participant la Olimpiada Internațională de Matematică organizată în acel an.

Riposta lui Nicușor: ”Ce vedeți nu-i adevărat!”

Confruntat cu această pată securistică din trecutul personal, Nicușor Dan nu a negat că a fost autorul informărilor cu pricina dar a încercat să se spele invocând prevederile legale valabile atunci:

”În relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate”

Greșit, nu toți românii care călătoreau în străinătate în timpul regimului comunist alegeau să ciripească vrute si nevrute despre cunoscuți în urechile securiștilor care-i contactau. Și nici securiștii nu-i contactau chiar pe toți și nu toți manifestau ”dorința de colaborare și aptitudini în acest sens” remarcate de ofițerul recrutor în cazul lui Nicușor Dan. Motiv pentru care a și fost repede ”prelucrat corespunzător”, conform aceleiași note semnate de locotenent major Agache Constantin. Acesta fiind trecutul, să revenim în prezent.

Vigilentul CNSAS îl purică din nou pe Nicușor Dan

Un prezent în care, ca și în celebrul caz Băsescu alias Petrov plus multe altele, Nicușor Dan este posesorul a două adeverințe de bună purtare emise de CNSAS pe numele său – în 2012 și în 2017. Motiv pentru care Dan le și invocă acum în susținerea ultimei sale afirmații: ”Nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea”. Cum CNSAS a anunțat că va lua din nou la puricat, chiar de astăzi, documentele legate de Nicușor Dan existente în arhiva sa, rămâne de văzut dacă decizia de necolaborare confirmată de două ori de această instituție va rămâne sau nu aceeași și de această dată. Și cât timp muncește CNSAS-ul, să încercăm să răsfirăm puțin penele ”lebedei neagre” care tulbură apele celui considerat până acum favoritul cursei pentru PMB în ultimele zile de campanie electorală.

Din experiențele trecute, se știe că din fotoliul de Primar General poți fi ușor teleportat pe tronul Cotroceniului. E drept că mai depinde și de ”naturelul” politicianului vizat pentru teleportare, dar să nu uităm că actuala cremă politică dâmbovițeană e subțire rău. De aici și până la un scenariu legat de existența vreunei intenții iohannesciene de a ”tapeta” jilțul prezidențial cu un urmaș care are toate datele de a rămâne dependent de binefăcătorul său sunt foarte puțini pași. Pași și mai ușor de făcut după ce dreapta politică mioritică a demonstrat cu vârf și îndesat că nu este în stare să producă nici măcar un candidat valabil pentru Primăria Capitalei – vezi jalnicul experiment Cîrstoiu. Nu-i vorbă, stânga noastră politică ține și ea isonul dreptei, de unde și seceta totală de prezidențiabili asumați cu numai trei luni înainte de alegerile pentru Cotroceni. În context, să-i fi trecut cuiva prin cap că Nicușor ar putea să gonească ciorile din parcul Cotroceniului și nu din parcul Cișmigiului? Nu zicem că-i așa, doar trecem în revistă diverse ipoteze. Iar la unele, cum ar fi aceasta, ne și crucim.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.