Iohannis și-a scos moștenitorul în lume

Deși a zburat singur, ca de obicei, Klaus Iohannis l-a luat de această dată și pe Nicolae Ciucă la summit-ul NATO de la Washington.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Chiar dacă este militar la bază, prezența lui Nicolae Ciucă la summit-ul NATO surprinde câtă vreme este președinte al Senatului României, nu ministru al Apărării sau de Externe. Cei doi demnitari care ocupă în prezent aceste funcții, respectiv Angel Tîlvăr și Luminița Odobescu, participă și ei la summit-ul care se desfășoară în aceste zile la Washington, dar în cazul lor prezența face parte din fișa postului. Nu însă și din fișa postului de președinte al Senatului, motiv pentru care mulți bănuie că Iohannis se folosește de ocazie pentru a-și prezenta ”delfinul” cercurilor de putere de pe malul Potomacului. Asta dacă mai știe cineva care sunt cercurile de putere care vor supraviețui la Washington după alegerile prezidențiale din SUA, dar asta este o altă poveste.

Cert este că Iohannis a plecat de această dată cu Ciucă atârnat de toarta sa și nu singur, ca de obicei. Combinată și cu reanimarea scenariului referitor la Ciucă – președinte, Ciolacu – premier, pare într-adevăr că este vorba despre o mișcare de promovare a liderului PNL în ochii partenerilor strategici. Operațiune care drept este că a pornit cu stângu’ înainte din moment ce delegația în care a fost inclus și Ciucă a descins într-un aeroport blocat de greva mascată a piloților de la Tarom. Armata a intervenit însă prompt și i-a dus pe toți la Paris, cu o aeronavă Spartan, iar de acolo, Ciucă & Comp., și-au luat zborul spre Washington. Interesant este că Iohannis a decis să defileze în lumea bună cu Ciucă de-a dreapta sa imediat după ce zvonul referitor la o posibilă debarcare a lui Ciucă din fruntea PNL a început să circule pe malurile Dâmboviței. Iar la cât curaj au dovedit, în ultimii ani purtătorii de nădragi liberali, un astfel de gest s-ar putea să fie absolut suficient pentru ca amatorii de revoluții galbene să pună repede batista pe țambalul nemulțumirilor interne peneliste.

Minune mare, se trezesc românii!

În timp ce Iohannis își plimbă protejatul pe la Înalta Poartă americană, românii rămași în țară se pot delecta cu rezultatele unui sondaj realizat de CURS între 26 iunie și 2 iulie, din care rezultă că peste 50% dintre concetățenii noștri s-au săturat de președinți prea autoritari, prea vioi sau prea absenți și-și doresc de această dată un președinte ”negociator priceput”. Ceea ce înseamnă că, în sfârșit, cei mai mulți dintre români s-au săturat de războaie și divergențe și încep să rezoneze cu definiția constituțională a funcției de președinte: aceea de arbitru pe toate planurile: politic, instituțional, social. Mai rămâne de văzut și dacă noua înclinație către un rabin făcător de pace și nu către o mână forte se va reflecta și în rezultatele votului efectiv, nu numai în sondaje.

Trezirea românilor nu se oprește însă aici. Conform aceluiași sondaj efectuat de CURS, românii au început să identifice corect și principala cauză pentru care România este tratată de foarte multe ori incorect la nivelul UE  – caz școală: (ne)accederea în Schengen. Politicienii noștri sunt principalii vinovații – au decretat 58% dintre românii chestionați, o opinie de altfel pe deplin valabilă.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.