Furtună în păhărelul cu apă penelistă

A făcut plici biciul liberalilor revoltați de modul discreționar în care este condus PNL de Ciucă & Comp. Alin Nica, singurul lider local penelist care a ridicat glasul împotriva găștii de la centru, a fost demis de Biroul Politic Național cu 60 de voturi ”pentru”, 4 împotrivă și 3 anulate.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Nica_Ciuca

Rezultatul era previzibil pentru oricine cunoaste bine PNL-ul. Ca de altfel și orice alt partid băștinaș, ca să fim sinceri. Obediența, slugărnicia, dependența de funcții, apartenența la grupuri de interese interne, dorința de a nu pierde sau de a câștiga un loc în Parlament/Guvern/administrația centrală, speranța obținerii unei sinecuri bine plătite, năzuința de a avea o carieră politică/profesională mult peste nivelul intelectual și profesional deținut – iată lista motivelor care determină majoritatea membrilor de partid(e) să facă ciocu’ mic și să voteze/accepte orice aberație impusă de liderii formațiunii în cauză.

Liberalii s-au revoltat ce s-au revoltat până au votat în favoarea lui … Ciolacu

Aplicată la cazul concret, era evident din start că Alin Nica va fi sacrificat de colegi din moment ce ordinul pe unitate dat de Ciucă a fost clar: ”Îl susținem la CJ pe Alfred Simonis!”. Situație în care nimeni nu a vrut să-și riște propria candidatură/poziție și propriile interese votând împotriva președintelui PNL.

Oficial, liberalii au susținut, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Stroe, că Nica a fost demis ”în interesul PNL-ului și în interesul electoratului”. Fâs. La rândul său, Alin Nica a acuzat conducerea PNL că ”a vândut ca la piață” Timișoara și întreg județul Timiș ”șantajată” fiind de PSD. O afirmație aproape adevărată dacă în loc de șantajul despre care vorbește Nica se ia în calcul un serviciu făcut de Nicolae Ciucă bunului său amic Marcel Ciolacu. Un Ciolacu care ține morțiș la desemnarea lui Alfred Simonis pe post de candidat la șefia CJ Timiș. Nu ca să-l înalțe, ci pentru că vrea cu orice preț să scape de ”Fredy” din preajma sa. Lui Ciolacu îi este complet egal dacă Simonis se mută în Timiș cu serviciul sau își frânge gâtul, politic evident, la localele din acest an, important este să dispară din peisajul central. La fel de evident este și că pe Ciolacu îl doare în cot dacă timișenii au alergie la pesediști și dacă PNL riscă, prin susținerea lui Simonis, să piardă definitiv unul dintre fiefurile sale importante. Deși situația locală și toate calculele electorale arată clar că susținerea unui candidat PSD în Timiș/Timișoara este o decizie suicidară pentru PNL, liberalul Ciucă i-a făcut pe plac lui Ciolacu. Sacrificat cu bună știință de colegii săi liberali, Alin Nica ar putea candida acum sub flamura Dreptei Unite – situație care poate schimba radical rezultatele electorale ale PNL în județ. Cu urmări negative și asupra cotei sale naționale, evident.

”Buldogul”, trimis să țină strâns unită turma liberală din Timiș

După ce și-au demonstrat încă o dată proverbiala lașitate în cazul colegului Nica, liberalii s-au grăbit să încerce prevenirea producerii unor daune electorale majore cu ajutorul lui Vasile Blaga. Concret, același BPN care l-a mătrășit pe Alin Nica din fruntea filialei PNL Timiș l-a înlocuit, tot ieri, cu Vasile Blaga. Numit șef interimar al organizației în cauză, fostul ”Buldog” pedelist are în mod cert misia de a-i aduce pe susținătorii lui Nica la sentimente mai bune față de conducerea PNL și de a-i convinge pe liberalii locali să înghită cumva ”broasca râioasă” numită PSD. Cu toată eficiența deja demonstrată de Vasile Blaga ori de câte ori a fost pus să coordoneze/conducă organizații politice și campanii electorale, această misiune s-ar putea dovedi a fi o  trebușoară mult prea complicată chiar și pentru un ”Buldog” ca el. Motivul: așa cum iarna nu-i va vara, vorba mentorului său, nici liberalii nu sunt pedeliștii docili și ușor de disciplinat cu care a avut de-a face Blaga în vremurile sale bune.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.