Fosta-i lele cât ai fost! Clotilde și USR au devenit istorie

Acuzațiile madamei Clotilde Armand nu i-au impresionat pe membrii BEC, care i-au respins zecile de cereri de renumărare a voturilor depuse de primărița perdantă și frustrată.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Ocazie cu care USR și-a mai pierdut o ”lăbuță” din cele pe care le flutura entuziast pe vremuri, în Parlament și în Piața Victoriei.

Lipsit de ajutorul mentorului Coldea, USR-ul și-a luat-o rău în freză la primele alegeri la care a fost obligat să candideze doar cu forțele din dotare. Deși s-a căptușit cu PMP și Forța Dreptei într-o alianță numită Dreapta Unită, citele celor trei formațiuni au refuzat să se unească aritmetic și astfel ADU a obținut aproximativ o treime din scorul luat de USR în 2020: opt precente și un pic, ceea ce înseamnă și că glonțul a trecut pe lângă tâmpla USR. Motivul: 8% este pragul electoral minim stabilit de lege pentru alianțe politice. Dacă românii se mai încordau un pic, scăpau concomitent și de USR și de Clotilde Armand – o primăriță ajunsă Coldea&Comp știe cum în funcție, în 2020, și care de atunci încoace a transformat cel mai bogat Sector bucureștean într-un fel de bandustan în care oamenii au fost obligați să trăiască lungi perioade de timp printre gunoaie și într-un nedorit concubinaj cu șobolanii.

Dincolo de bucuria sau de frustrarea încercate de politicieni și nu numai, trebuie remarcat că statul nostru modern și european a avut nevoie de nu mai puțin de patru zile pentru a anunța niște amărâte de rezultate electorale. Culmea, și acestea doar parțiale și nu finale, chiar dacă toate voturile au fost numărate, din cauză că mai există ici și colo secții unde au existat probleme. O Românie din mileniul III care merită tot respectul cetățenilor săi, ca de altfel și mult iubiții și neisprăviții noștri conducători.

PSD și PNL pritocesc prezidențialele în creierii munților

În timp ce USR își linge rănile și se victimizează urlând pe toate vocile că a fost mârlănește furat la alegerile din 9 iunie, PSD și PNL au depășit în mod evident momentul electoral și se tatonează reciproc în vederea obținerii unui avantaj personal la prezidențialele din acest an. Nu mai putem spune din septembrie câtă vreme glorioasa noastră coaliție guvernamentală ia în calcul schimbarea schimbării, respectiv mutarea scrutinului prezidențial la locul lui dintotdeauna: sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie. Asta după ce nici nu s-a uscat bine cerneala cu care prezidentul Klaus Iohannis a semnat legea care muta prezidențialele în luna septembrie, dar într-o țară abramburită până-n măduvă sucelile și răsucelile de acest gen sunt pistol cu apă, chiar nu mai contează. Merită poate menționat, pentru cei mai uituci dintre noi, că alba-neagra jucată de Guvern cu data alegerilor prezidențiale e în strânsă legătură cu destinul de viitor fost președinte al lui Klaus Iohannis. Pe care îl coafa bine ținerea scrutinului în septembrie atunci când cocheta cu funcția de șef al NATO, dar odată dispărută orice speranță de a-i lua locul lui Jens Stoltenberg consideră că readucerea prezidențialelor la loc în decembrie îi oferă mai mult timp de negocieri cu liderii UE. Pentru un loc cât mai sus cocoțat în conducerea Uniunii, evident.

Iohannis începe să regrete anii în care a fredonat obsedant ”PE-SE-DE”

Dar să lăsăm data alegerilor și să revenim la cel mai important aspect: persoana moștenitorului lui Iohannis. Cum nu are (ca Piedone) un delfin căruia să-i lase moștenire tronul Cotroceniului, Iohannis este foarte interesat de persoana viitorului nostru prezident, fie măcar și pentru că nu vrea să ”guste” și el din tratamentul forte de care a avut parte predecesorul său, Traian Băsescu. Ca să aibă un cuvânt de spus în privința urmașului său, Iohannis trebuia mai întâi să se înțeleagă cu Marcel Ciolacu și cu Nicolae Ciucă. Mai exact cu Ciolacu, în cazul lui Ciucă ordinul fiind deja dat și asumat ostășește. Nici cu Ciucă lucrurile nu ar sta chiar rău, dar ce te faci cu pesediștii în urechile cărora răcuna și astăzi ”PE-SE-DE”-ul scrâșnit ani de zile de Iohannis printre dinți. Deocamdată, Ciolacu și-a dus pesediștii, întru adâncă cugetare, tainic sfat și liniștirea simțurilor politice, la sfânt lăcaș din Făgăraș: Mânăstirea Brâncoveanu de lângă Sâmbăta de Sus. Unde vor toca pe îndelete subiectul candidatului la prezidențiale. Mai aplecați către cele lumești și bucuroși nevoie mare de scorurile neașteptat de mari căpatate la prima confruntare electorală din acest an, liberalii s-au oprit la Bran. Unde vor tolocăni și ei despre cum să mai câștige ceva în plus la prezidențiale și la parlamentare. Către ce se îndreaptă lucrurile ne vom dumiri zilele următoare. Până acum, la nivel public, și pesediștii și liberalii o țin morțiș că al lor e cel mai tare. Și fără-ndoială o vor ține tot așa până când vor veni sugestiile și indicațiile trimise de afară. Atunci să te ții frustrări, înghițiri de vorbe grele și piruete publice!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri
Minune: Mutul Iohannis a căpătat glas! Nu și funcție…

Simona BĂDULESCU

Disperare în PNL: Ciucă bate pasul pe loc

Simona BĂDULESCU

Iohannis și-a scos moștenitorul în lume

Simona BĂDULESCU

Adevăr sau minciună: PSD și PNL, decapitate înainte de prezidențiale

Simona BĂDULESCU

Un Parlament răsărit din iahnie și rachie

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.