Fonfleuri de campanie: sondajele pun Gușă Primăriei Capitalei

În mod tradițional, politicienii obișnuiesc să pună bărbi electoratului în campanie, în timp ce-l tratează cu gogoși și minciunele. Anul acesta se schimbă moda: se pune Gușă.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
cozmin-gusa

Exasperat să-și vadă candidatul pentru Primăria Generală evoluând în toate sondajele sub 10 procente, George Simion i-a propus lui Cozmin Gușă (fost politician, analist politic în prezent) să se înscrie, sub flamura AUR, în turnirul care are ca premiu Primăria Capitalei. Gușă a anunțat public că ia în considerare oferta și va da un răspuns după ce va vedea sondaje de opinie în care este și el inclus în rândul candidaților. Simion s-a conformat și Gușă a fost măsurat în ultimul sondaj INSOMAR, efectuat în București în perioada 29 martie – 2 aprilie. Sondaj conform căruia Cozmin Gușă ocupă locul patru la capitolul ”încredere în politicieni” (după George Simion, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu) și locul … 2 la ”intenție de vot” (după Nicușor Dan)! La așa rezultate, se poate spune că George Simion (regele bucureștenilor în sondajul INSOMAR), după ce că deja era aurit, a descoperit și o comoară electorală numită Cozmin Gușă. Cum acesta a mai candidat o dată, cu 16 ani în urmă la Primăria Capitalei și a luat atunci sub 6 procente (INSOMAR îl creditează astăzi cu 26%), mai rezultă și că politicienii activi sunt mult mai prost cotați în comparație cu analiștii politici. Sau, ne putem raporta la exemple cunoscute tot din istorie și anume la pronosticurile electorale greșite lansate prin intermediul sondajelor în timpul campaniilor electorale trecute. În treacăt fie spus INSOMAR a cotat PNL, la exit poll-ul alegerilor parlamentare din 2020, cu 32.8% iar în realitate liberalii de abia au trecut de 25 de procente după calculele finale.

Bomba din sondaj: Gușă trece fluierând de Piedone în cursa pentru scaunul de primar!

În timp ce George Simion își savurează victoria de a fi ajuns cel mai de încredere lider politic în ochii bucureștenilor și pe cale să-și achiziționeze un candidat beton (care mai trebuie doar să sară peste Nicușor Dan pentru a ajunge în scaunul de Primar General), cel care ar trebui să-și plângă ghinionul în pumni este Piedone – vedeta incontestabilă a celorlalte sondaje, Un Piedone pe care sondajul INSOMAR îl retrogradează pe locul 5 cu doar 11% la capitolul încredere (unde Gușă are 26%) și pe locul 3 la intenție de vot, cu 22 de procente (Gușă e aici pe locul doi, tot cu 26%).

Cum tot ce este bun în viață e imoral, ilegal sau îngrașă, nu e cazul ca Simion & Gușă să deschidă șampania și nici ca Piedone să se pună pe jelit. Motivul: un sondaj CURS (efectuat tot în București, între 26 martie și 2 aprilie) restabilește ordinea deja cunoscută de 2 – 3 săptămâni încoace: Piedone 42%, Nicușor Dan 31%, Cătălin Cârstoiu 21%. Trei candidați care după cum se vede pot răsufla liniștiți doar în sondajele din care este omis Cozmin Gușă. În ceea ce-i privește pe bucureșteni, cel mai bine este să voteze după bunul plac și să se uite doar la rezultatele singurului sondaj real: rezultatele finale ale scrutinului din 9 iunie.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.