Din vrăjeală în vrăjeală spre victoria finală!

Uite Schengen, nu e Schengen!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
liberali congres ppe

În comunism, românii îl miștocăreau pe Ceușescu cu ajutorul lozincii <<Din greșeală în greșeală spre victoria finală!>>. Ușor modificată, lozinca rămâne perfect valabilă și în zilele noastre: <<Din vrăjeală în vrăjeală spre victoria finală!>> sau <<Din gargară în gargară spre victoria finală>>.

PNL se împăunează cu băgarea României (pe hârtie) în Schengen

Congresul PPE a votat, în unanimitate, manifestului electoral al popularilor europeni, document în care se cere negru pe alb aderarea cât mai rapidă a României la spaţiul Schengen.

Cum delegaţia austriacă nu a mai votat împotrivă, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a exultat: <<Acest vot arată ca blocajul a fost depăşit şi că, chiar dacă au existat dificultăţi, le vom depăşi şi vom obţine aderarea deplină a României la spaţiul Schengen>>.

PSD nu rămâne de căruță, ne bagă și el

Ca să nu rămână PSD-ul de căruță în fața PNL, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a sărit și el să spună că socialiștii au votat și ei, ba chiar de două ori pentru ca România să fie pe loc băgată-n Schengen – <<o dată la Congresul PES de la Malaga de anul trecut şi recent, săptămâna trecută, prin aprobarea cu unanimitate a Programului Politic al PES la Roma>> –  dar cei de la PPE <<au blocat aderarea României la spaţiul Schengen atât prin guvernul din Austria, cât şi anterior, ar face bine să nu mai spună minciuni, ci să rezolve problema>>.

Pe lângă PPE și PES, amintim că Parlamentul European a votat și el, tot de două ori, în favoarea intrării României în Schengen. Concluzia: că-s de dreapta sau de stânga, frații noștri europeni ne-au tot băgat repetat în Schengen dar noi românii suntem prea proști și nu ne-am prins. Că suntem băgați undeva cu repetiție am priceput noi, dar undeva-ul cu pricina în mod cert nu este Schengen.

Dat fiind rezumatul la zi, putem concluziona că PPE a mângâiat România pe cap ca să nu rămână repetent PNL la alegerile din acest an și în rest rămâne cum am stabilit: din gargară în gargară spre victoria finală.  

Punctul final îl pune tot Nehammer: NICHT!

Că lucrurile stau exact așa o confirmă și faptul că vechiul nostru amic, cancelarul austriac Karl Nehammer, a avut grijă să arate, înainte de a descinde la Congresul PPE, că în continuare nu este de acord cu extinderea spațiului Schengen pe zona terestră și feroviară pentru România și Bulgaria. O poziție susținută de altfel oficial și de Christian Stocker, secretarul general al OVP, Partidului Popular austriac din care face parte Nehammer: <<ÖVP nu este de acord cu aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și să nu-l acoperim>>.

Ca urmare, faptul că delegația austriacă nu a mai votat împotriva României, la Congresul PPE, e doar apă de ploaie. Oricât s-ar împăuna liberalii, România nu pupă Schengen prea curând. Din păcate.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.