,,Femeia independentă” din fruntea listei PSD-PNL: Mihai Tudose sau Rareș Bogdan!

Chiar dacă în zilele noastre sexul nu mai contează, PSD și PNL parcă merg totuși prea departe.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
mihai-tudose-rares-bogdan

După ce le-a dat cu flit <<locomotiva independentă>> numită Ramona Chiriac, pesediștii și liberalii au acum de ales între doi <<locomotivi>>. Ambii dependenți de carnete de partid, prin urmare praful s-a ales și de independența mult trâmbițată de Ciolacu și Ciucă.

Evenimentul a avut loc după ce Ramona Chiriac a anunțat pe nepusă masă că renunță la onoarea de a fi europarlamentar. Doamna a ignorat total presa și a ieșit din scenă așa cum a intrat: pe șest și necunoscută de nimeni. În afara celor care au îndesat-o pe gâtul Coaliției PSD-PNL, bineînțeles. Context în care amintim că toate indiciile arată că principala <<recomandare>> a ajuns pe masa Coaliției via Cotroceni. Mută în peisajul public, Ramona Chiriac și-a descleștat degetele și a tastat, pe rețeaua X, o justificare succintă: <<din motive personale>>. Dat fiind excesul de discreție, nu se știe dacă autoexcluderea a fost determinată de nepotrivirea doamnei cu jobul în sine sau de existența unor <<scheleți>> dosiți prin dulapurile fostei viitoare candidate. Pe surse s-a adăugat doar că Ramona Chiriac ar fi cerut și funcția de comisar european al României, dar Ciolacu și Ciucă au refuzat. O explicație (in)credibilă dat fiind faptul că este vorba despre doi lideri politici puternici și stăpâni pe deciziile lor după cum deja știm …

Să depășim însă momentul ștergerii putinii de către Ramona Chiriac și să revenim la ogrăzile PSD și PNL. În care, după ce s-a sărbătorit în mod cert retragerea la depou a <<locomotivei>> impuse, pesedeii și liberalii au revenit mult mai veseli la obișnuita lor cafteală pentru un loc cât mai bun pe liste. Conform anunțurilor făcute de Ciolacu și Ciucă la finalul rundei de îmbrânceli interne de ieri, primele două locuri pe lista comună sunt ocupate de Mihai Tudose și de Rareș Bogdan. Ordinea urmează să fie stabilită după alte reprize contondente, deci nu se știe deocamdată cine va prelua rolul de locomotivă (substantiv feminin …) al listei PSD-PNL pentru europarlamentarele din acest an.

PSD și PNL își înoiesc cu vechituri listele electorale

Certe sunt însă niște <<new entry>> sonore în cazul ambelor partide. Astfel, în rândul propunerilor PSD s-au remarcat numele Gabrielei Firea și a lui Vasile Dâncu iar pe lista propusă de PNL figurează Virgil Popescu (fostul ministru al Energiei care a patronat nesimțitele majorări de prețuri în domeniu) și Alexandru Muraru (unul dintre cei doi gemeni permanent protejați de Klaus Iohannis). Pe lângă intrări, în ambele tabere s-au înregistrat și retrageri la fel de sonore. Astfel, pesedistul Titus Corlățean a renunțat supărat fiind după ce a fost pus pe o poziție neeligibilă. Curios este și că nici numele lui Vasile Blaga nu se mai regăsește pe lista propusă de PNL. Asta ori din cauză că Blaga însuși a refuzat să mai candideze la PE (neplăcut surprins fiind, după cum susțin niște voci, de unele dintre numirile de pe listă), ori pentru că PNL vrea să exploateze recunoscutele talente ale fostului <<Buldog>> pedelist în campaniile electorale din acest an.

Iohannis trântește și el greutăți pe cocoașa Coaliției PSD-PNL

Deși Coaliția PSD-PNL a pornit cu stângul (și asta nu pentru că PSD este partidul cel mai mare) în campania pentru dublul scrutin din 9 iunie, pertenerul din umbră al pesedeilor și liberalilor, Klaus Iohannis, o îngroapă și el puțin. Întrebat cu cine va vota la locale, cu Nicușor Dan sau cu Cătălin Cîrstoiu, Iohannis a surprins asistența și în primul rând pe pesediști și pe liberali. 

<<Păi stați să-și anunțe candidatura și după aceea discutăm. Vă amintiți pe cine votați acum mai mulți ani și după aceea nu s-a mai prezentat. Una peste alta ca să nu fiu evaziv cred că până în momentul acesta Coaliția a făcut pași buni și a găsit un candidat bun>>, a răspunsul lui Iohannis – personaj care stă în spatele celor mai multe prostii/gafe/greșeli făcute de PNL în ultimii nouă ani și de PSD în ultimii doi.

Cum un eșec al Coaliției nu-l coafează în mod cert pe Iohannis, posibil este să fie vorba doar despre o mică și meschină răzbunare a celui care, de exemplu, nu a putut să o facă europarlamentar pe duduia Ramona Chiriac – așa cum își dorea sau așa cum apucase să promită. Curat ghinion, ca să cităm din clasici. Chiar dublu ghinion de această dată, dacă ne gândim și la Coaliția PSD-PNL.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.