Curată schizofrenie politică: continuă telenovela Cîrstoiu

Mare lucru dacă termenul de valabilitate a candidaturii lui Cîrstoiu rezistă până luni – ziua în care Alianța PSD-PNL spune că va depune listele electorale la BEC. La doar o zi după ce au anunțat că merg cu Cărstoiu mai departe, pesedeii și liberalii s-au răzgândit din nou.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
cirstoiu ciuca ciolacu

Problema pesediștilor și liberalilor cuprinși de streche la vederea sondajelor (alea adevărate, interne, nu dudele care sunt date în presă) este că au ajuns în faza în care au idei dar nu mai au gâște, vorba rabinului dintr-un cunoscut banc. Situația este nu albastră, ci bleumarin cu tentă neagră pentru marile partide PSD și PNL. În mod evident, Cătălin Cîrstoiu este repetentul cursei electorale. Este arogant, nu poate să-și ascundă aversiunea față de presa scotocitoare, reacționează în cel mai prost mod posibil atunci când este confruntat cu ”schelete” din trecutul personal, are naturalețea unei păpuși mecanice atunci când se mișcă în mijlocul grupurilor de oameni nețintuiți de boli și frică în paturi de spital. Una peste, alta, nașul Băsescu l-a citit bine atunci când l-a sfătuit să stea departe de politică. L-a tentat și s-a băgat, dar a pornit cu stângul și a înaintat ca un rac. Acum, pesediștii și peneliștii își sparg capetele pentru găsirea unei soluții de retragere a unicului lor candidat într-o formă cât mai puțin penibilă și dăunătoare scorului electoral. Soluții cât de cât acceptabile s-ar mai găsi, dar ele se lovesc de zidul reprezentat de alianța dintre PSD și PNL. O alianță făcută la ”impuse” și pe care niciunul dintre cele două partide nu-și poate permite să o destrame, situație în care ecuația alegerilor la Primăria Capitalei este  cu adevărat o ecuație fără soluție pentru marea coaliție PSD-PNL.

Aceasta fiind trista realitatea, creerașele peneleilor și pesedeilor frustrați coc o noua strategie gen ”Adio, dar rămân cu tine!”. Respectiv să se descotorosească până luni de Cătălin Cîrstoiu și după aceea fiecare partid să susțină/voteze, mai pe față mai pe șest, conform înclinațiilor naturale: PSD pe Piedone și PNL pe Nicușor Dan. Asta în timp ce la europarlamentare PSD și PNL merg în continuare împreunate la bine și la rău. Așa o îmbârligătură politică stupidă și jenantă n-a mai fost văzută nici măcar pe malul Dâmboviței, scenă supraaglomerată de măscărici politici încă de pe vremea lui Caragiale. Să te bați în candidați în sala unde votezi la locale și să te pupi în bot alături, în sala unde sunt urnele pentru alegerile europarlamentare, iată adevărată schizofrenie politică greu de egalat! Cel mai grav este că nici politicienii și nici măcar votanții nu dau semne că ar fi deranjați prea tare. O altă variantă pe care ar putea merge PNL-ul, conform unor surse, este aceea de ieși cu un candidat propriu în cazul în care, odată dispărut Cîrstoiu din peisaj, PSD-ul l-ar susține pe Piedone. Variantă improbabilă însă din moment ce ea ar putea zgâlțăi, mult prea tare pentru gustul Bruxelles-ului, mariajul PSD-PNL.

Piedone, principalul perdant în cazul retragerii lui Cârstoiu?!

Dacă scenariul retragerii, de bună voie și silit de PSD și PNL, al doctorului Cîrstoiu din cursa pentru PMB se adeverește, posibil ar fi ca nu cele două partide-panarame să piardă cel mai tare ci actualul favorit Cristian Popescu Piedone. Motivul: toată masa liberală va avea liber de la stăpânire să-l voteze pe Nicușor Dan iar Bucureștiul este fieful dreptei, după cum bine se știe. Culmea e că daunele aduse PSD și PNL în cazul în care rămân fără candidat comun vor fi mai mici decât par la prima vedere din moment ce, conform datelor la zi, Primăria Capitalei ori va rămâne în mâna lui Nicușor, ori va ajunge în mâna lui Piedone. Iar faptul că Piedone și Nicușor nu vor putea ținti vreodată, cu reale șanse, Cotroceniul, este un alt motiv de liniște pentru PSD și PNL. Altfel spus, câtă vreme fotoliul de Primar General nu este deținut de un pesedist sau de un liberal, se poate vorbi despre un fel de ”pat” în jocul de șah disputat de PSD cu PNL sub masca fericitului mariaj impus de Bruxelles. În concluzie, deși se învârt în cerc și își mușcă singure cozile, PSD și PNL se mai pot juca de-a candidatul până pe 30 aprilie ora 23:59 – data la care expiră perioada legală de depunere a listelor cu candidați la BEC. Noroc cu acest termen care va pune, în mod cert, capăt telenovelei de cel mai prost gust posibil în care PSD și PNL au ales/acceptat să joace, ele știu de ce, rolurile principale. 

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.