Ciolacu și Ciucă și-au oficializat în sfârșit mărgica greu ouată

Cătălin Cîrstoiu este, de ieri, candidatul recunoscut și asumat de PSD și PNL pentru Primăria Capitalei.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Catalin-Cirstoiu

În prima sa apariție publică în această postură, Cîrstoiu a fost stâlpit de-a dreapta și de-a stânga de Sebastian Burduja și de Gabriela Firea. Ferește-mă, Doamne, de prieteni…

Silită de Ciolacu sau în semn de autoflagelare, Gabriela Firea a fost personajul care a deschis prezentarea candidatului Cîrstoiu. Expresia crispată și vocea ușor gâtuită denotau clar furia și frustrarea doamnei în cauză. Vânată de camerele TV de-a lungul întregii conferințe de presă, Firea a prezentat lumii o față rigidă, lipsită de orice fel de zâmbet. Una pe care în mod evident Ciolacu nu a putut-o ignora din moment ce a pomenit numele rivalei sale interne mai des chiar decât numele vedetei evenimentului, candidatul Cătălin Cîrstoiu. Ba mai mult, Ciolacu a implicat-o pe Firea în selectarea lui Cîrstoiu: <<Gabriela Firea – și îi mulțumesc încă o dată – am stat cu toții la masă, inclusiv cu domnul doctor, și am decis că aceasta e varianta cea mai bună. România trebuie să intre cu o echipă într-o perioadă de construcție>>. Asta a susținut Ciolacu, chiar dacă o astfel de relatare este greu de crezut.

Cătălin Cîrstoiu, al doilea medic de urgență care încearcă să opereze pe cord deschis Bucureștiul

După ce Firea și Burduja, respectiv coorodonatorii campaniei PSD-PNL la alegerile locale, și-au exprimat care cum a putut susținerea din toți rărunchi lor pesediști și liberali a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, a venit rândul acestuia din urmă să se prezinte publicului votant. Pe scurt, CV-ul acestuia arată așa: 50 de ani, doctor ortoped, manager în prezent al Spitalului Universitar de Urgență din București, profesor universitar și decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității Carol Davila, beneficiar al unei situații materiale mai mult decât confortabile. Cîrstoiu și-a trecut în revistă realizările cu mult aplomb, ba chiar se poate spune că prestația sa generală a fost învăluită de un ușor aer de infatuare. Boboc în politică, Cîrstoiu nu a dat nici cel mai mic semn de timiditate, ba chiar s-a încleștat cu Rareș Bogdan într-o trântă ușoară. Rămâne de văzut dacă va demonstra și că are un stomac capabil să digere dejecțiile politice. Oricum, odată cu intrarea sa oficială în cursa pentru localele bucureștene din 9 iunie este clar că PMB este dispută în acest an de trei candidați: Nicușor Dan, Cătălin Cîrstoiu și Cristian Popescu Piedone.

USR nu mai e fanul magistraților, bate obrazul judecătorilor CCR

Scoasă de prim-plan de jocul gen alba-neagra făcut de PSD și PNL cu candidatul lor, Opoziția nu stă nici ea degeaba. Nu opintește peste măsură la producerea de candidați excepționali sau de programe viabile pentru infecta și aglomerata noastră Capitală, dar încearcă după cum o duce capul să bage bolduri în mămăliga PSD-PNL. Mișcarea preferată pare a fi reclamarea modificărilor aduse de Coaliție la CCR, respectiv ordonanța de comasare a alegerilor (acțiune marca Dacian Cioloș) și legea care devansează alegerile prezidențiale din decembrie în septembrie (demers marca USR și FD). Cum CCR a și respins, ieri, demersul USR-ist, cei care odinioară nu osteneau să-și fluture pălmuțele în cinstea și spre susținerea Justiției mioritice au făcut acum dreapta-împrejur și îi înjură vârtos pe magistrații de la CCR.

<<Politrucii de la Curtea Constituţională mai dau o lovitură statului de drept spunând că este în regulă ca partidele la putere să modifice, cu doar câteva luni înainte şi în beneficiu propriu regulile după care se desfăşoară alegerile prezidenţiale>>, dixit USR-iștii. Useriști care la drept vorbind pot să spună și să facă orice din moment ce acceptul lui Nicușor Dan de a candida sub stindardul Dreptei Unite (USR, PMP și FD) îi scutește pe <<drepții>> bucureșteni de orice efort de campanie.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.