Ciolacu nu crede în victoria imbatabilei Firea

Deși susține public că Firea este ”cea mai bună alegere pentru bucureșteni”, motiv pentru care va și câștiga Primaria Capitalei, Marcel Ciolacu pune la cale reducerea atribuțiilor Primarului General.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
ciolacu si firea

La doar o zi după lansarea Gabrielei Firea, liderul acesteia de partid spune că este nevoie de o ”lege specială” dedicată administrației Capitalei. Una care are vizează de fapt reducerea atribuțiilor Primarului General și creșterea (semnificativă!) a independenței primarilor de sector. Asta în contextul în care PSD are de pe acum în panoplie (și le va avea în mod cert și de acum încolo) sectoarele 3 și 4 (edili permanenți Robert Negoiță și Daniel Băluță), șanse de câștig destul de bune la 2 (cu Rareș Hopincă) și perspective de colaborare foarte bune în sectorul 5 – cel controlat de dinastia Piedone.

„Administraţia nu are culoare politică, de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa (…) Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei. Este evident că trebuie o dată închise discuţiile cu privire la proprietate. Este evident că dependenţa primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile politice. Este evident că trebuie o nouă abordare”, și-a detaliat Ciolacu viziunea administrativă rezervată Bucureștiului.

Ciolacu bagă zâzanie între Firea și primarii Negoiță și Băluță

Nu la fel de evident este însă și ce opinie ar avea o Gabriela Firea reinstalată în fotoliul de Primar General despre ideea lui Ciolacu. Deși nu există date pe temă, este clar că doamnei în cauză i-ar sta în gât o diminuare atât de drastică a atribuțiilor ei de principal edil al Capitalei. Ceea ce înseamnă că pe lunga listă a conflictelor care animă relația dintre Firea și Ciolacu tocmai s-a adăugat un nou punct fierbinte. Unul care ar putea-o arde tot pe deja lovita Gabriela din moment ce o astfel de lege o contrapune din start colegilor primari de sector Negoiță și Băluță – două piese mai grele decât ea în acest moment (ei sunt siguri de victorie) și în plus direct interesați de adoptarea unei legi care să le asigure independența față de Primăria Capitalei. Vom vedea dacă se va modifica sau nu legea administrației locale până la alegerile din 9 iunie, dar un lucru este deja cert: Ciolacu a găsit cea mai bună metodă de a mai înfige un bold în mămăliga bunei și mult apreciatei sale colege.   

Piedone, o barieră ridicată între Firea și fotoliul de Primar General

O colegă care, amenințată major de candidatura lui Piedone, nici nu prea are acum timp să se ocupe de intrigile băgate de Ciolacu. Ca să câștige, Firea are o nevoie disperată să scape de Piedone, dar acesta nu se lasă. Îmbiat de Ciolacu și Firea să renunțe la candidatură și să rămână primar la 5, Piedone le-a dat deja cu flit vechilor săi prieteni pesediști: ”Exclus să mă retrag din această cursă!”. Scurt și la subiect. Dacă acesta rămâne răspunsul final (la câte aberații am asistat în acest an pe scena noastră politică orice este posibil), atunci PSD chiar va avea nevoie de legea promovată de Ciolacu. Iar bucureștenii trăitorii în blocurile legate la RADET ar trebui la rândul lor să dea dovadă de aceeași precauție și să-și cumpere din timp boilăre și radiatoare – o achiziție care s-a dovedit deja a fi obligatorie într-un București administrat de actualul primar Nicușor Dan.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.