Cătălin Cîrstoiu, candidat for ever. Până luni.

Până lunea viitoare, mai exact, când PSD și PNL intenționează să-și depună la BEC listele electorale pentru locale. Inghițit cu noduri de PSD în ședința coaliției de ieri, Cîrstoiu a promis în schimb că va clarifica povestea cu incompatibilitatea, fără dosuri întoarse către presă de această dată.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
cirstoiu

PSD și PNL au decis, ieri, păstrarea lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru PMB. La puțină vreme după anunțarea deciziei, un sondaj Sociopol (efectuat în București în perioada 9 – 13 aprilie) îl dădea pe Cîrstoiu cu doar 8 procente. Până să vedem dacă cifra bagă sau nu coaliția PSD-PNL într-o nouă ședință, remarcăm că păstrarea sau schimbarea lui Cătălin Cîrstoiu chiar nu ar conta într-o campanie electorală care, în premieră, este doar o mascaradă pentru primele două partide băștinașe. După ce s-au scremut săptămâni întregi, PSD și PNL au scos la lumină un candidat de care acum se jenează foarte. Drept este că și adversarii își dau, singuri-singurei, cu tesla în interese. Impetuosul AUR ba își pune Gușă, ba verifică la poligraf caratele ghiului din dotare, ba îl multiplică pe Simion pe toate listele electorale inventate până în prezent. USR-ul se înghesuie la umbra unui Nicușor evident detașat de salvatorii neamului și în plus mărșăluiește cu o Clotilduță deja penală după toate preceptele și standardele răcnite de useriști. PMP-ul lui Băsescu s-a pensionat odată cu fondatorul său, deci nu contează. La fel și falanga dreaptă dezlipită din PNL de Ludovic Orban, care nu a prins suficientă cărniță și a ales să se anine de poalele USR. Aceștia fiind actorii politici, este evident de ce impresia artistică de doi bani lăsată de actuala campanie electorală rezonează cu ei.   

Cum dau politicienii brânci românilor la vot

Candidați principali: un medic reputat fascinat de politică dar fără aluat de politician, o deașcă politică veche și unsă cu toate alifiile, un primăraș cu nume de alint în buletin preocupat doar de trânta sa cu investitorii imobiliari. Scena localelor bucureștene: o alianță gen anus contra naturii parafată la comandă externă între PSD și PNL, doi lideri făcuți președinți la apelul de seară și puși în fruntea celor mai mari partide românești, o opoziție în care cea mai vocală voce aparține unui ins cu fason și maniere de mardeiaș. Completată cu un președinte care așteaptă cu valijoara făcută biletul către viitoarea sinecură (nu se știe care, dar una europeană în mod clar), scena deja descrisă este sinonimă cu fotografia decorului politic general în care românii își vor alege, în acest an, președintele țării, parlamentarii, europarlamentarii, primarii, președinții de Consilii Județene, consilierii municipali și locali. Un decor de senzație completat cu dreaptă măsură de limba română săracă și des violată gramatical folosită (fără excepție!) de ”greii” noștri politicieni, fie ei de la Putere sau din Opoziție. Alegeți, români!

Cine vrea nu poate, cine poate nu vrea. Piedone și Nicușor să trăiască, ei chiar se bat!

Ca să facem și mai ușoară decizia, amintim în treacăt și că toată crema noastră politică așteaptă acum, frumos așezată pe lăbuțele din spate, comanda de la Bruxelles. Respectiv se așteaptă rezultatele de la alegerile europarlamentare pentru a se vedea ce cotă vor avea partidele suveraniste/naționaliste/extremiste în viitorul legislativ al UE. În varianta în care PPE și PES (popularii și socialiștii europeni) reușesc să facă o majoritate care să le permită numirea mai tuturor șefilor din PE, scenariul livrat grupei mici de politicieni din România se va derula în narațiunea deja cunoscută: PSD și PNL ne construiesc umăr la umăr un viitor luminos. Dacă nu, situația se îmbârligă serios la Bruxelles și asta se va reflecta rapid pe malurile Dâmboviței. Aceasta este de fapt și singura explicație rațională a caricaturii de campanie electorală la care se dedau în acest an PSD și PNL, în București cel puțin. Unde, indiferent ce spun pesediștii, peneliștii, analiștii etc., este clar că nimeni din coaliția de guvernare (cu excepția Gabrielei Firea!) nu este serios interesat și nici nu plânge cu adevărat după Primăria Capitalei. În esență, alianța PSD-PNL poate dar nu vrea, AUR vrea dar nu poate, Forța Dreptei încearcă doar să ciugulească și ea ceva din penele cu adevărat independentului de ea, Nicușor Dan, și în rest există doar Piedone (al doilea posibil viitor primar) cu Dan Voiculescu atârnat de trena sa. Aceasta fiind trecerea în revistă a situației, a campaniei, a politicii băștinașe etc., rămânerea sau nu în cursă a lui Cîrstoiu chiar nu contează. Păcat de cele trei ore risipite de peneliști și pesediști în ședința de ieri.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.