Balet electoral cu Firea și Piedone în rolurile principale

Conform sondajelor care curg gârlă, Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone se rotesc unul în jurul altuia ocupând pe rând locul doi din top. Confruntarea dintre cei doi îl ajută pe Nicușor Dan să zboare pe sub radar și să rămână neclintit pe primul loc.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Cu două zile în urmă, un sondaj efectuat de Sociopol îi dădea pe cei doi candidați considerați de stânga, Firea și Piedone, la egalitate, cu 22 de procente de căciulă. Asta după ce Avangarde proaspăt calculase că Firea (24%) l-a depășit pe Piedone (22%), trecând astfel pe locul doi. Ultimul sondaj, lansat ieri de INSCOP și efectuat între 23 și 27 aprilie pe 2100 de subiecți, i-a reperat onoarea lui Piedone. Cotat cu 27.6 față de cele doar 21.4 de procente calculate pentru Firea, Piedone a revenit peste noapte pe locul 2.

Nicușor Dan se poate certa netulburat cu ciorile din Cișmigiu

În ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, acesta tronează netulburat pe primul loc din momentul în care Gabriela Firea s-a înscris în cursa pentru Primăria Bucureștiului. La fel de constant s-a dovedit a fi și Sebastian Burduja, candidatul PNL, care nu se clintește neam de pe locul patru. Indiferent de cine sunt făcute sondajele, certitudinea absolută a acestor locale este că războiul cel mai crunt se dă între Firea și Piedone pentru locul doi din top. Consecința: Nicușor Dan nu va fi serios deranjat până când nu va exista o departajare reală între cei doi conbatanți. În timp ce Firea și gruparea ei se dau cu capetele de pereți încercând să găsească soluția scoaterii din cursă a lui Piedone iar acesta din urmă face slalom printre presiuni și amenințări, premiantul incontestabil al sondajelor, Nicușor Dan, se plimbă agale prin șantierele deschise pe repede-înainte, dă vina pe grelele moșteniri pentru toate bubele Capitalei și evită cu obstinație orice dialog cu contracandidații. Nimeni nu știe cum se împarte norocul în această lume, dar asupra capului netuns al acestui Nicușor chiar plouă cu noroace. Nu se știe însă dacă asta se întâmplă din vrerea proniei sau din prostia politicienilor adversari (noi mizăm pe ultima variantă). Considerat ca și schimbat din fruntea PMB nu cu multă vreme în urmă (date fiind lipsa de căldură și apă caldă, cantitatea vizibil sporită de mizerie și gunoaie plus asaltul fără precedent suportat în ultimii trei ani de bucureșteni din partea șobolanilor, țânțarilor, căpușelor etc), Nicușor Dan are acum toate șansele de a fi reales pentru un nou mandat de Primar General. Șanse oferite strict de impotența unor politicieni care vor, dar nu au cu ce. Pentru a-și securiza poziția, Ciolacu a vrut să o scoată din orice joc pesedist intern pe Firea. Când să zică ”hop” s-a trezit pe cap cu beleaua Cătălin Cîrstoiu. La fel de breji au fost și liberalii, care s-au grăbit să dea din coadă în fața lui Iohannis și să accepte, pe negândite, varianta unei candidaturi comune cu PSD la Primăria Capitalei. Asta deși până și ultimul prost știa că un candidat susținut de PSD nu va fi votat în veci de bucureștenii trecuți prin mineriade, Piața Universității, protestul din 10 August etc. Rezultatul: liberalii au împărțit frățește beleaua Cîrstoiu cu pesediștii iar acum au un candidat care probabil va lua mai puțin decât scorul politic al PNL. Socoteli tot proaste și-a făcut și Dan Voiculescu, patronul Antenelor și al lui Piedone. A crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior și dă lovitura politică a vieții lui cu Piedone câtă vreme Firea își făcea bagajele pentru Parlamentul European, Acum dă din colț în colț neștiind ce să facă mai întâi: să-l convingă cu vorbă bună pe Piedone să se retragă sau să-l lase brusc baltă și să treacă pe față de partea Gabrielei Firea – candidatul partidului de la care PUSL-ul lui Voiculescu ciugulește de ani buni locuri eligibile atât în Parlamentul de la București cât și în cel de la Bruxelles.

Prostia PNL a spălat și parfumat USR-ul

Din sondaje mai reiese și că ADU – Alianța Dreptei Unite, formațiunea politică susținătoare a lui Nicușor Dan, își mărește săptămânal cota electorală. Conform ultimului sondaj, cel făcut de INSCOP, ADU a trecut pe primul loc la votul politic pe București fiind cotată cu 31,4 procente pentru Consiliul General al Capitalei (PSD are 29% și PNL 13.9). Iar dacă așa va fi, înseamnă că liberalii se pot felicita: au spălat USR-ul cum nici nu puteau măcar visa Drulă, Barna & Comp!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri

Simona BĂDULESCU

Iohannis, nouă șansă după ce CJUE i-a pus piedică Ursulei

Simona BĂDULESCU

Iohannis
S-a întors roata: Iohannis, la mâna lui Ciolacu!

Simona BĂDULESCU

PSD și PNL joacă la ruleta rusească fără tandem președinte-premier

Simona BĂDULESCU

PSD mai bâjbâie cel puțin o lună după prezidențiabil

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.