AUR-ul lui Simion s-a coclit

George Simion a afirmat, ieri seară într-o emisiune televizată, că ar putea candida pentru Primăria Generală. Asta însă doar dacă un sondaj făcut de Mirel Palada îi arată că bucureștenii mor să-l vadă primar general.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
simion lulea

Intr-o manieră infatuată și bombastică, George Simion s-a învârtit aproape o oră în jurul propriei sale cozi, evitând cu obstinație (dar fără talent) să răspundă întrebărilor legate de brambureala la zi din AUR, sceneta de doi bani referitoare la candidatura lui Gușă, conflictele cu locotenenții Lulea și Târziu. Pe scurt (și referindu-se de multe ori la el însuși la persoana a II-a), Simion a susținut că este liderul suprem și de necontestat al AUR, că nimeni din partid nu are voie să vorbească peste el, motiv pentru care prim-vicepreședintele Marius Lulea a fost (sau urmează să fie, ”lider maximo” a folosit și trecutul și viitorul în aceeași emisiune) suspendat. Altfel spus, nimeni nu-l calcă pe bombeu pe șef.

Rămasă fără Gușă, PMB și-ar putea pune ghiul aurit

În ceea ce privește candidatura lui Gușă, varianta a căzut după ce acesta și-a permis să-l condiționeze pe marele bărbat Simion (Gușă a legat intrarea sa în cursa pentru PMB de asumarea publică a unei candidaturi prezidențiale din partea lui Simion – n.r.) și după ce Gușă a obținut un scor mai mic decât Mihai Enache (actualul candidat AUR pentru PMB) într-un sondaj efectuat de Mirel Palada. Și pentru că tot am pomenit pentru a doua oară acest nume, să precizăm că o facem din cauză că George Simion a decretat că Palada este singurul sociolog în care are încredere. Iar dacă este așa și Simion spune public că nu are încredere în INSOMAR-ul (conform căruia Cozmin Gușă îi sufla în ceafă lui Nicușor Dan și este gata-gata să câștige Capitala) trebuie amintit și că sondajul în cauză nu-l flata doar pe Gușă, ci și pe Simion însuși, care trona ca politicianul cu cea mai mare încredere în ochii bucureștenilor. Dar să lăsăm răutăcismele și să revenim la bombița aruncată de Simion: este gata să candideze la Primăria Capitalei el, omul care ”nu a pierdut nicio luptă electorală”. Nu știm la ce confruntare anume se referă liderul AUR (partid turnat în gaura Opoziției mioritice, via rețele de socializare, la alegerile trecute), dar așa o fi că prea a spus-o Simion cu foc. Și tot Simion a anunțat că nu exclude o candidatură la Președinție, dar asta numai dacă va avea parte de ”valuri de susținere”. Adică să vadă grupuri și organizații fără număr care-i cer să candideze la Cotroceni. El a spus-o, nu noi. 

Hai cu AUR la detectorul de minciuni să vedem cine-i coclit…

Până să se hotărască George Simion unde candidează – la Primăria Capitalei, la Cotroceni, la asociația de bloc, conducerea AUR, recte proaspăt mătrășitul Marius Lulea, a lansat cea mai năstrușnică idee auzită în politica post-decembristă: testarea tuturor șefilor și șefuților din AUR cu detectorul de minciuni! 

”Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (…) O considerăm o procedură firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic, dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții”, dixit Lulea. Iar Simion este de această dată în deplin acord cu el din moment ce consideră detectorul de minciuni ”o formă bună de a securiza” viitorii candidați AUR și de a curăța partidul de ”trădători, oameni din servicii, infiltrați”. Interesant este că liderii AUR vor să se asigure de totalul atașament al auriștilor față de cauză (și mai ales față de ei) într-o perioadă în care ies la iveală tot felul de informații legate de cereri de bani adresate, de liderii partidului, persoanelor care doresc să candideze pe listele AUR. Fenomen aruncat în derizoriu de Simion, care insistă sus și tare că tot ce li se pretinde candidaților este ca ”fiecare să-și facă campanie (cacofonia îi aparține – n.r.)”. Campanie-campanie, dar fondurile băgate sunt limitate de lege, iar acest lucru ar trebui să-l știe și cel mai cinstit politician de pe malul Dâmboviței. Ca să nu mai spunem că, la câte metehne politice vechi a adoptat până acum AUR, e greu de crezut că au sărit-o taman pe asta, una care le permite șefilor să facă un ban în plus la fiecare alcătuire de liste electorale. Să fim serioși!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
pictograma_ASI
Mai multe dezvăluiri
Minune: Mutul Iohannis a căpătat glas! Nu și funcție…

Simona BĂDULESCU

Disperare în PNL: Ciucă bate pasul pe loc

Simona BĂDULESCU

Iohannis și-a scos moștenitorul în lume

Simona BĂDULESCU

Adevăr sau minciună: PSD și PNL, decapitate înainte de prezidențiale

Simona BĂDULESCU

Un Parlament răsărit din iahnie și rachie

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.