DGIA, DECAPITATĂ!

Așa este camaraderește! Drept urmare, Direcția Generală de Informații a Armatei a fost lăsată să își sărbătorească Ziua Armei, serviciul militar secret fiind înființat la 1 iulie 1999.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

Dar de acum, gata! Se poate trece la faza finală a iminentei ”reorganizări totale” a Direcției Generale de Informații a Armatei Române! Și mai ales a componentei sale care trebuie să redevină, de îndată, una de elită în cadrul întregului sistem de securitate națională. Este vorba despre Direcția de Contrainformații și Securitate Militară – DciSM.

Graba schimbării liniilor DGIA fiind pe deplin justificată de ritmul absolut nebunesc cu care se construiește, zi și noapte, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, orașul militar american de la Mihail Kogălniceanu. Acolo unde va deveni funcțională cea mai mare bază militară americană din această parte a lumii. Bază care va putea găzdui până la 13.000 de militari americani concomitent! La care se adaugă implicit zeci, poate chiar sute de ofițeri de comandă, de legătură și de informații.

Partea română nefiind răspunzătoare doar de asigurarea infrastructurii zonale. Dar mai ales de protecția contrainformativă din jurul viitoarei ”baze gigant”! Ceea ce chiar nu se poate face cu actualii ”dinozauri” buhăiți de aerul condiționat din birourile pe care nu le părăsesc niciodată. De fapt, doar pentru a participa la ”informalele mocangești” de la Cercurile Militare!

Astfel că la vârful DGIA vor urma plecări majore. Unele voluntar asumate și pe deplin de înțeles din punct de vedere emoțional, ce este drept. Altele însă pur și simplu justificate de temerea celorlalte structuri. Un ”stat în stat” ca actuala DCiSM, structură care deși dispune de fonduri operative ”fără număr”, nereușind să ia urma nici măcar a unui singur agent rus! Și atunci poate asigura ”fundația” pe care să se clădească noul parteneriat strategic militar? Nu!

Mai ales că recentele modificări legislative aduse funcționării Direcției Generale de Informații a Armatei nu reprezintă decât ”acoperirea” pentru adevăratul ”șoc” care urmează. Cel prin care DGIA va primi atribuții clare în combaterea ”războiului hibrid” și ”asigurarea contrainformativă lărgită” a tuturor obiectivelor ”strategice”, nu doar militare, de pe teritoriul României.

Ceea ce nu se poate face doar cu actualii chipurile ”ofițeri pe deplin acoperiți”. Dar care nu sunt decât, în cele mai multe cazuri, din păcate, niște jalnici ”funcționari cu statut special” detașați pe la toate ministerele și instituțiile pe care le căpușează de o manieră care deja reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității!

Așa că ”decapitarea DGIA” este una binevenită. Necesară. Obligatorie. Mai ales dacă în locul actualelor ”cașchete” vor prelua comanda operativă chiar cei care, și până acum, și-au purtat războiul contrainformativ pe teren, la” firul ierbii”. Fără fonduri operative nesimțite. Fără angajări de pile. Fără ”ploi de stele” revărsate asupra lor la ”apelul bocancilor”!

Pentru că ofițeri cu adevărat pe deplin acoperiți, încă avem. Doar că ei nu au fost lăsați să preia actul de comandă.

Așa că nu vom dispune doar de o nouă bază militară americană! Dar și de o nouă DGIA!  

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

LABORATOR CLASA A, SPECIALIZAT ANALIZE LUCRARI INFRASTRUCTURA, TERASAMENTE, BETON, ASFALT

pictograma_ASI
Mai multe analize

Cătălin TACHE

MĂ, CIUCĂ! PLECAȘI?

Cătălin TACHE

MORTUL VIU din VILA GROAZEI!

Cătălin TACHE

CÂRTIȚA DNA: ÎNGER sau DEMON?!

Cătălin TACHE

În 6 ZILE PUNE LACĂTUL pe DNA!

Cătălin TACHE

BORDELUL SERVICIILOR de pe ZĂGAZULUI!

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.