30.000 EURO, ȘPAGA DE DOSAR, LA JUSTIȚIE!

La fel după cum se știe că, deși zburat de Ciolacu din fruntea Corpului de control al Guvernului, Silviu Barbu o va înlocui pe ”procuroarea de fier” Gabriela Lenghel, uite că la fel a fost identificat adevăratul motiv pentru care se forțează schimbarea ”Legii Cetățeniei”!

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
nelu_ciobanu

Desigur, principala miză nefiind în niciun caz ajutorarea ”solicitanților bolnavi”, așa cum se bat cu ”cărămida propagandistică” în piept inițiatorii acestui proiect, în frunte cu secretarul de stat de la Ministerul Justiției, Nelu Ciobanu.

Veritabilul ”dezastru” birocratic și nu numai ce urmează să fie astfel ”acoperit legislativ” fiind pe deplin explicat în ”Memoriul Manifest” înaintat deja la Ministerul Justiției, Senatul României, Camera Deputaților, Avocatul Poporului și tot așa de către reprezentative organizații precum Asociația Parlamentul Independenței, Institutul ”Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate, Institutul pentru Drepturi Civile, Asociația Obștească ”Institutul de Justiție Civilă”, Asociația Obștească ”Juriștii pentru Drepturile Omului” sau Asociația Național – Culturală ”Basarabia” a românilor din Regiunea Odesa, Ucraina.

Cu toții subliniind că principlale victime colaterale ale proiectului sunt tocmai românii din Republica Moldova! Cei care astfel, dacă ”anticorpii” statului român nu intervin la timp, nu vor mai ”redobândi” cetățenia bunicilor. Urmarea concretă fiind că timpul de așteptare ar urma să crească la o medie aproximată de 5–6 ani!!!

coada cetateni

În schimb, prin noul proiect se lasă o ”portiță deschisă” pentru ca funcționarii reprezentanțelor diplomatice românești de peste hotare să poată acorda tot felul de dispense. Pe repede înainte! Ceea ce înseamnă implicit ”ocolirea cozii” de zeci de mii de persoane ce se formează deja în încercarea disperată de a ocoli prevederile viitoarei legislații!

”Lista de așteptare” fiind tot mai lungă, însă invers proporțională cu ”taxa” percepută pentru primirea prin dispensă consulară a cetățeniei române!

Astfel că, după cum avertizează raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, de la 5.000 de euro, deja ”pe piața liberă” se percep tarife de nu mai puțin de 30.000 de euro pentru a beneficia de ”facilitățile exprese” prevăzute în noul proiect de lege. Cel pentru care se zbate ”ca un leu” și actualul secretar de stat de la Ministerul Justiției, Nelu Ciobanu.

Adică nimeni altul decât fostul ”șef al căștilor din DNA”!  Și care încasează lunar 12.000 de euro! Pe card! Echivalentul a 9.000 de euro pensie! Plus aproximativ 3.000 de euro salariu de la Ministerul Justiției!

Cel puțin straniu fiind și cum același Nelu Ciobanu a reușit ca, din ”civilie”, să sară direct în structurile Parchetelor Militare. ”Supraviețuind” și explozivului Dosar Calmanovici, cel în care se pare că statul român plătește și acum 300.000 de euro, drept despăgubiri, unui ofițer de poliție de la Secția 8 din Capitală. Și despre care instanța a decis că ”a fost trimis în judecată fără probe”… Ofițerul făcând denunț că procurorul militar de caz, Nelu Ciobanu își încheia anchetele cu amenințarea că… ”judecătorii sunt colegii noștri, vor face ce le spunem noi”…

Mai mult, Nelu Ciobanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției după ce a candidat – și a pierdut lamentabil! – la alegerile locale din 2020, pentru un post de consilier local al Sectorului 5, din partea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta.

Iar după cum dezvăluiam într-o altă ”Lovitură” recentă, ”una dintre cele mai controversate decizii ale fostului ministru userist al Justiției fiind cea prin care Raluca Prună a numit-o în fruntea Autorității Naționale pentru Cetățenie pe chiar soția ”șefului căștilor” din DNA! Și astfel s-a ajuns la halucinanta situație ca, revocată din funcție de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie după ce s-a constatat că Departamentul pe care îl conducea avea 300 de lucrări restante și transferată la Ministerul Justiției, Iulia Mălina Ciobanu să fie apoi numită direct președinte al aceleiași Autorități Naționale pentru Cetățenie! După care ”educatoarea” – prietenii știu de ce! –  a ajuns din nou la Ministerul Justiției! Acolo unde soțul este secretar de stat ”neasumat politic”, poate doar de Victor Ponta!

Poziție din care și-a pus în cap românii din Republica Moldova și Ucraina, reprezentantul acestora, avocatul Ruslan Deleanu avertizând public că prin noul proiect ”se dorește majorarea termenului de analizare a cererilor  de redobândire a cetățeniei, în sensul măririi ei la câțiva ani de zile! În timp ce, în prezent, termenul legal de analizare a unui dosar este de cinci luni! Ceea ce nu respectă noțiunea de termen rezonabil recomandat atât de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cât și de Convenția Europeană asupra Cetățeniei”, după cum a subliniat președintele Institului pentru Drepturi Civile Europene.

În schimb, în cadrul consultărilor publice organizate de Ministerul Justiției, secretarul de stat Nelu Ciobanu a ”ținut-o langa” că ”proiectul prevede un TERMEN GLOBAL de soluționare a cererii”!!! Oare de ce…?

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

LABORATOR CLASA A, SPECIALIZAT ANALIZE LUCRARI INFRASTRUCTURA, TERASAMENTE, BETON, ASFALT

pictograma_ASI
Mai multe analize

Cătălin TACHE

MĂ, CIUCĂ! PLECAȘI?

Cătălin TACHE

MORTUL VIU din VILA GROAZEI!

Cătălin TACHE

CÂRTIȚA DNA: ÎNGER sau DEMON?!

Cătălin TACHE

În 6 ZILE PUNE LACĂTUL pe DNA!

Cătălin TACHE

BORDELUL SERVICIILOR de pe ZĂGAZULUI!

Folosim cookies clasificate ca necesare bunei functionari a site-ului. Pentru moment nu monitorizam traficul, nu stocam informatii despre dumneavoastra. Doar folosind formularul de contact avem nevoie de informatiile dumneavostra pentru comunicare.
Vizitand acest site va dati acordul cu privire la folosirea cookie-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati pagina POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE.