Justiția, din nou la VÂNĂTOARE de VRĂJITOARE!

Se pare că, în ultimele șase luni, ”doamna de fier”, ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu a demarat operațiunea ”Blitzkrieg” împotriva fugarilor condamnați penal sau arestați preventiv

Catalin Tache

Lovitura Lu' Tache

DEVORATOAREO! TOT PRIN SPATE? PÂNĂ LA CAPĂT?

”Pentru mine, ca ministră, subiectul fugarilor reprezintă o prioritate de mandat, pe care și Guvernul din care fac parte și-a asumat-o prin programul de guvernare. Ministerul Justiției îi tratează pe toți la fel, indiferent de numele și de notorietatea lor. Treaba noastră este să ajutăm să facem Justiție până la capăt”.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată
Alina Gorghiu

Ce este drept, dacă nici Alina Gorghiu nu se mai pricepe la angajamente lacrimogene, atunci cine? De asemenea, deja lumea este obșnuită ca aceeași Alina Gorghiu să deschidă gura doar pentru a tuna și fulgera despre cum recuperează ”ministresa” fugarii României de pe toate meleagurile.

Acum, că nu îi strânge chiar pe toți, nici măcar nu trebuie să ai acces la ”plicurile galbene” informative pentru a îți da seama. Pentru că nu toți fugarii sunt tratați chiar la fel, haideți să fim serioși. ”OPTIMIZĂRILE” făcându-și de cap și printre rândurile acestora. Ce este drept, doar ”prețul corect” este altul. Și cu mult mai mare.

Desigur, nimeni nu și-a făcut vreo iluzie că președinta de organizație județeană va lua la piciorul său fin dealurile argeșene, în campanie, pentru a ”îngălbeni” localitățile din ”sfera de competență” politică, bătând monedă doar pe ”prioritatea” sa de ”ministră”. Cu atât mai ciudat devenind de ce, indiferent despre ce ieșire publică ar fi vorba, ministra o ține ”langa” doar cu ”sperietoarea” aducerii de îndată a tuturor fugarilor. Mulți dintre aceștia cu posibilități materiale încă ”nelimitate”. De parcă îți și vine să crezi că miliardarii ”fugari”, cum li se transmite o nouă declarație belicoasă a Alinei Gorghiu, cum acceptă mărirea prețului de referință pentru păsuirea până la finalizarea mandatului actualului ministru al Justiției. Cu sau fără știința Alinuței, aceasta este strict responsabilitatea subordonaților săi să documenteze.

Mai ales că, totuși, nu ai cum să nu observi că, în schimb, aceeași ”ministră” se ferește ca de tămâie să facă orice minimă referință la ceea ce ar trebui să fie cu adevărat prioritatea absolută a sfârșitului său de mandat. Și anume destructurarea ”GĂȘTII NEBUNE” a generalului Coldea din Justiție. Numai că tace. Tace. Și iar tace! Așa cum nu a mai făcut-o decât atunci, pe scările hotelului în care îl aștepta pe Lucian Isar… Unul dintre cei care au simțit pe propria frică de libertate ce înseamnă să te atingă blestemul Alinuței. Isar fiind doar un nume ca oricare altul pe impresionanta listă a victimelor ”devoratoarei de bărbați” de stat, alături de Teodor ”Tase” Atanasiu, Mihai Voicu, Marian Petrache, Bogdan Olteanu… Ca să ne limităm doar la ”lista scurtă”.

Cu toți aceștia știind că, după ce fosta lor parteneră intra pe ușa din spate a Direcției Naționale Anticorupție, devenea o chestiune doar de zile până ce ei erau chemați pe la cea de ”recepție marfă” de pe Știrbei Vodă.

Și uite cum, dacă tot vrea ministra JUSTIȚIE PÂNĂ LA CAPĂT, ar trebui să înceapă cu un angajament public de susținere a procurorilor implicați în cea mai importantă operațiune de auto – curățire a sistemului din ultimele trei decenii! Să îi îndemne să meargă cu ancheta până la capăt, ”indiferent de numele și notorietatea celor implicați”.

Dar cum să facă așa ceva, când de această dată ”numele” este chiar cel al bărbatului cunoscut în tot sistemul drept primul care i-a deschis Alinei Gorghiu ușa de la spate a DNA…?! Și asta încă de când ”Alinuța” de ieri, ministra Justiției de astăzi era consiliera prea personală a soțului doamnei Bijboacă. Îmbujorat până peste urechi, fostul lider liberal ”bombardând” Casa de avocatură unde își desfășura activitatea tânăra și blonda sa consilieră cu contracte de reprezentare a AVAS-ului unde președinte era tot el!

Așa că inevitabilul s-a întâmplat și Alina Gorghiu a ajuns la sediul DNA, dar pe ușa din dos! O știe prea bine și ea! O știm prea bine și noi! Dar cel mai bine o știe generalul Coldea! Cel care, crezând încă de atunci în ”steaua politică” a ”provincialei blonde” Alina Gorghiu, i-a făcut un pustiu de bine și a trimis înaintea acesteia ”buzduganul” unui ”plic galben” informativ. Prin care i-a convins pe temătorii procurori DNA că ”Alina Gorghiu și-a suspendat activitatea de avocat și astfel nu a mai fost plătită direct”. Pista surselor de venit din dividende fiind astfel abandonată de îndată.

Ceea ce nu a fost cazul celorlalți protectori ai actualei ministre… Cel mai grăitor exemplu fiind cel al unui Bogdan Olteanu aflat la apogeul carierei sale politice. Și care a pierdut chiar totul, după ce viața sa a fost răvășită de ”uraganul Alina”: familie, carieră, slujbă, avere, libertate…

Kovesi

Și atunci, cum să iasă public ministrul Justiției și să sprijine anchetarea ”GĂȘTII NEBUNE”? Și să asigure, ca în cazul fugarilor, că sprijină ”Justiția până la capăt”? Tocmai ea, cea care o scotea din sărite pe Laura Codruța Kovesi? Cea care le interzisese jandarmilor de la Pază ca ”devoratoarea” să intre tot prin spate…?

ASISTENȚA JURIDICĂ a ASI este asigurată de către LAW OFFICES of TONY PORNPRINYA, USA.

Distribuie articolul pe rețeaua preferată

LABORATOR CLASA A, SPECIALIZAT ANALIZE LUCRARI INFRASTRUCTURA, TERASAMENTE, BETON, ASFALT

pictograma_ASI

Simona BĂDULESCU

Diana Șoșoacă, un alt ”birlic” pe scena politică

Ai informații sau documente relevante pe care vrei să le împărtășești cu noi?

Contribuția ta poate face diferența în dezvăluirea adevărului!

pictograma_ASI

Cezar Cătălin MARIN

Poliția de Frontieră + Călăuze & Traficanți = 2,5 milioane euro/lot
pictograma_ASI

Theo P.

Kontron – o firmă amendată de Consiliul Concurenţei cu 16 milioane lei pentru TRUCAREA LICITAŢIILOR este admisă şi favorizată de Romgaz pentru o nouă licitaţie!
pictograma_ASI

Theo P.

ASI/FBI: Alertă persoană dispărută – Elizabeth „Ely” Gonzalez dispărută în Mexico City
pictograma_ASI

Mark ISAACSON

Mark Isaacson
În Arena